Politică Prima pagina

Codrin Ştefănescu, atac la Iohannis: „Ce face el acum nu mai este de a bloca Guvernul României, el blochează acum o naţiune întreagă”

Publicat de Grigore Bogdan
Codrin Ştefănescu a comentat decizia preşedintelui Iohannis prin care s-au vacantat cele două posturi de ministru – cel al Transporturilor şi cel al Dezvoltării Regionale. Secretarul general al PSD s-a referit si la faptul ca seful statului  n-a facut niciun fel de referire la ocuparea celor doua ministere, apreciind ca prin acest gest „blochează acum o naţiune întreagă”.

„Domnul Klaus Werner Iohannis a semnat azi două decrete privind vacantarea sau vacanţa unei funcţii de membru al Guvernului prin demisiile celor doi miniştri, adică domnul Paul Stănescu, viceprim-ministru şi ministrul Dezvoltării Regionale, şi Lucian Şova, ministrul Transporturilor. În acelaşi timp, domnul Klaus Werner Iohannis a refuzat să facă un anunţ cu privire la propunerea avansată de Guvern, adică pentru cele două funcţii, respectiv Lia Olguţa Vasilescu la Dezvoltare şi Mircea Drăghici la Transporturi”, a spus Codrin Ştefănescu.

„Vă mai spun un lucru ca să înţeleagă toată lumea. (…) Fiecare ministru din Guvernul României va prezida în perioada imediat următoare un mic consiliu de miniştri din cadrul Uniunii Europene, pe specificul fiecărui minister. Adică la Transporturi şi la Dezvoltare o să avem… niciun fel de consiliu de miniştri din Europa pentru că nu avem miniştri”, a mai spus secretarul general al social-democraţilor.

„Cam în această situaţie ne-a lansat domnul preşedinte KWI, cu bună ştiinţă. Adică ceea ce face el acum nu mai este de a bloca Guvernul României, el blochează acum o naţiune întreagă”, susţine Ştefănescu.

Lasa un comentariu