Politică Prima pagina

Comisia de apărare din Senat a dat undă verde declasificării unor documente, printre care hotărârea CSAT 17/2005

Senat
Publicat de Grigore Bogdan
Comisia de apărare din Senat a dat, astazi, un raport de admitere iniţiativei legislative privind declasificarea unor documente, printre care hotărârea CSAT 17/2005, care stă la baza mai multor protocoale încheiate de instituţii ale statului cu SRI, informeaza Mediafax.

Inţiatorii proiectului de lege sunt preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea şi deputatul PSD, Mircea Gheorghe Drăghici.

S-a votat astfel: 5 voturi „pentru”, 2 voturi „împotrivă” şi o abţinere.

Iniţiativa legislativă privind declasificarea unor documente vizează hotărârea CSAT 17/2005 privind combaterea corupţiei, fraudei şi spălării banilor, precum şi toate documentele care conţin informaţii clasificate în baza acesteia, concret hotărârea care stă la baza mai multor protocoale încheiate de instituţii ale statului cu SRI.

„Persoanele care se consideră vătămate într-un drept ori într-un interes legitim de efectele produse de documentele menţionate au posibilitatea, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a legii, să se adreseze instanţelor competente pentru constatarea încălcării drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi repararea prejudiciului suferit”, se arată în actul normativ.

Lasa un comentariu