Justitie Prima pagina

Comisia Iordache discută OUG 92 privind modificarea legilor justiţiei. Votul final ar putea fi dat mâine, la Senat

Publicat de Grigore Bogdan
Comisia Iordache va discuta, marţi de la ora 13.00, OUG 92 privind modificarea legilor justiţiei. Chiar daca forul legislativ a adoptat un raport favorabil cu amendamente, iniţiativa a fost retrimisă la Comisie pentru dezbaterea unei propuneri a CSM. Este posibil ca votul final, sa fie dat mâine la Senat, informeaza Mediafax.

„1. Dezbateri asupra proiectului de lege privind adoptarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 92/2018 – retrimis la Comisie. 2. Reexaminarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de Procedură Penală, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, ca urmare a pronunţării şi publicării Deciziei CCR nr. 633/2018”, sunt punctele care figurează pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Comisiei speciale pentru Legile Justiţiei.

În ceea ce priveşte al doilea punct pe ordinea de zi a Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind legile justiţiei, condusă de Florin Iordache, CCR a publicat pe 28 noiembrie motivarea deciziei referitoare la modificările aduse Codului de Procedură Penală. În motivare există şi două opinii separate, formulate de judecătorii Daniel Morar şi Livia Stanciu.

Lasa un comentariu