Justitie Prima pagina

Comisia juridică a Senatului votează raportul privind cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu

Publicat de Grigore Bogdan
Comisia juridică a Senatului a votat, în şedinţa de marţi care a început la ora 10.00, un raport asupra cererii DNA privind începerea urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, informeaza Mediafax.

„Scrisoarea şi referatul PÎCCJ, prin care solicită formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de domnul senator Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în timpul exercitării funcţiei de prim-ministru al României”, este primul punct pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Comisiei juridice a Forului superior al Parlamentului.

Raportul care va fi adoptat de forul de specialitate urmează să intre la vot, într-unul dintre plenurile Senatului.

„Argumentele pe care le-am avut de prezentat le-am prezentat la Comisie. Acum există numai o trecere în revistă, mai detaliată, a lor. Sigur că trebuie avut în vedere că Parlamentul are dreptul suveran de a decide această acţiune de începere a urmăririi penale şi sigur că Parlamentul nu se substituie organelor de cercetare penală, deci Comisia nu este chemată în primul rând să analizeze calitatea probelor prezentate de procuratură, ci Senatul este chemat să decidă mai degrabă asupra oportunităţii din punct de vedere politic asupra acestei solicitări”, a afirmat Tăriceanu, luni la Parlament.

Lasa un comentariu