Politică Prima pagina

Congresul PSD. Tăriceanu, ATAC VIOLENT la adresa lui Klaus Iohannis

Publicat de Andrei P

Călin Popescu Tăriceanu a susţinut un discurs incendiar în cadrul Congresului PSD. Preşedintele Senatului a lansat un atac fără precedent la adresa lui Klaus Iohannis.

”Vreau să vă aduc aminte de dosarele scoase de procurori, după alegerile din decembrie 2016, și de gestul lui Klaus Iohannis până la numirea noului premier. Suntem pe un drum bun. Suntem mai aproape de cele două obiective majore: apărarea drepturilor și libertăților individuale și bunăstare pentru români. Am făcut o foarte bună echipă cu Liviu Dragnea. Trebuie că continuăm pe acest drum, să corectăm lucrurile care sunt strâmbe. Președintele ori nu înțelege, ori se face că nu înțelege că există competiție între statele europene.

Președintele Iohannis s-a făcut preș în fața omologului său francez, punând interesele Franței mai presus de interesele României. Vreau ca românii să beneficieze de aceleași avantaje pe care le au vesticii. Despre partidele din Opoziție, în frunte cui PNL, cel mai simplu e să vă aduc aminte ce zicea un fost ministru din guvernul Cioloș: ”românii trebuie să muncească pe 2 lei!”. Am promis că vom veni cu proiecte de legi ce vor întări statul de drept, nu statul de drepți. Românii nu mai vor să fie ascultați abuzivi, că vom lupta împotriva corupției din instituțiile de forță, a celor care cred că rezultatele alegerilor se pot stabili în sufragerii. Raportul lui Tudorel Toader e o lovitură de grație pentru toți procurorii care cred că abuzurile pot fi tolerate, e un avertisment serios pentru toți cei care au încălcat Constituția, în frunte cu șeful DNA.

Ziua în care președinte va ieși în conferință de presă să anunțe că nu o revocă, își va semna sentința. Nu va mai câștiga un al doilea mandat. Îi elimină adversarii politici pe care el nu e în stare să îi învingă în luptă dreaptă și corectă. Va face acest gest, în pofida faptului că a încălcat Constituția, că a tolerat abuzurile, președintele va fi președintele statului paralel, nu al românilor. Faptul că statul paralel e în panică se vede și din sondajele din ultimele zile”, a atacat Tăriceanu.

CITEŞTE ŞI:

Gabriela Firea a DAT UN SEMNAL FERM înaintea Congresului PSD. Ce spune despre PROTESTATARI

Lasa un comentariu