Politică Prima pagina

Continuă scandalul alocărilor bugetului local! Gabriela Firea, un nou atac la Dragnea: „A fost o decizie politică de a mă pedepsi, a lui Dragnea. Nu înțeleg de ce acceptăm cu toții ca un lider politic care vrea să să răzbune, cu pixul în mână, decide soarta românilor, a bucureștenilor”

Publicat de Grigore Bogdan
Gabriela Firea a lansat un nou atac la adresa lui Liviu Dragnea, pe tema alocărilor bugetului local, considerand ca decizia de a taia din bugetul Primariei este una politica, orchestrata chiar de Dragnea. Firea propune un referendum prin care bucurestenii sa decida cum vor sa fie cheltuiti banii.

„Altfel ce rost ar fi avut să ne invite dimineața, la 9:00, la Ministerul Finanțelor, doar să bem un ceai? Nu cred că a făcut această declarație. Mai mult, după 4 ore de discuții la Asociația Municipiilor din România, cu cifrele pe masă, nu am fost contrazisă nicio secundă, pentru că se putea deschide site-ul MF și să se compare cifrele mele cu ce e publicat, ni s-a spus doar că se recunoaște că se taie bani mulți, 180 milioane de euro, 25% din buget, și că ar fi spre binele bucureștenilor, vă dați seama ce anomalie, pentru că acești bani merg la primăriile de sector”, a spus primarul general al Capitalei.

„A fost o decizie politică de a mă pedepsi, a lui Dragnea, și anume că Primăria Capitalei achită facturile pentru toate serviciile publice și asta va însemnă că vor fi afectate toate serviciile publice, transportul, termoficarea, iluminatul, apă și canalizare, cele 20 de spitale, consolidările. Cred că e o glumă proastă că ne-a chemat să simulăm un dialog și înainte de întâlnire vă spune că nu va mai face nimic. E o încălcare a Constituției, articolul 62 spune că legea bugetului trebuie alcătuită de Guvern și adoptată în Parlament. Nu înțeleg de ce acceptăm cu toții ca un lider politic care vrea să să răzbune, cu pixul în mână, decide soarta românilor, a bucureștenilor”, a mai spus Firea.

„Banii nu sunt ai lui. Sunt banii bucureștenilor. (…) Domnul Dragnea nu este regele României și patronul țării”, a spus Gabriela Firea, la Ministerul Finanțelor, înaintea unei noi întâlniri pe marginea alocării bugetelor locale.

„Îl invit să declanșăm un referendum în Bucureșteni, să vedem cum vor bucureștenii să fie cheltuiți banii”, a adăugat primarul general.

Lasa un comentariu