Prima pagina

Creţu răspunde jignirilor şi este şocată că intervenţiile sale publice au fost atât de politizate: „Toate acestea mă lasă fără cuvinte”

Publicat de Grigore Bogdan
Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a scris, într-o postare pe Facebook, că este şocată de faptul că intervenţiile sale publice cu privire la necesitatea accelerării implementării proiectelor pentru dezvoltarea României au fost atat de politizate. De asemenea, a tinut sa raspunda valurilor de jigniri care i s-au adus, in principal ca este „vândută intereselor străine”, reamintind cate eforturi a facut preluand fonduri europene pentru România, concluzionând:  „toate acestea mă lasă fără cuvinte”.

„E adevărat, faptul că a mai rămas puţin până la încheierea mandatului de comisar pentru politică regională, că şi a exerciţiului financiar 2014-2020, toate acestea m-au determinat să intervin mai des în ultima perioadă, să discut mai des cu prim-miniştrii, miniştrii, să vorbesc public despre necesitatea accelerării implementării proiectelor, în special în domeniul infrastructurii de transport şi sănătate, astfel încât România să îşi consume întreaga alocaţie care îi revine de la Bugetul Uniunii Europene. Sunt şocată că aceste intervenţii în favoarea dezvoltării României au fost exagerat de politizate. (…) Rămân în continuare la dispoziţia autorităţilor pentru a găsi soluţii şi a contribui împreună la dezvoltarea României şi îmbunătăţirea vieţii de zi cu zi a oamenilor.

P.S. Jignirile pornite ca la un semnal la adresa mea şi mai ales atacurile la adresa Uniunii Europene, injuriile prin care sunt acuzată că sunt vândută intereselor străine, în condiţiile în care toţi ştiu câte eforturi am făcut preluând pe fonduri europene toate creditele României pe care le avea de plătit către Banca Europeană de Investiţii şi Banca Europeană de Dezvoltare, salariile funcţionarilor din România care lucrează pe fonduri europene, văzând zeci de proiecte care nu s-au terminat la timp şi pentru care statul pierdea aproximativ 3 miliarde de euro, sincer, toate acestea mă lasă fără cuvinte”, a a explicat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Lasa un comentariu