Politică Prima pagina

Cristian Buşoi (PNL) pune degetul pe rana politică: „Dăncilă nu conştientizează gravitatea situaţiei. Prelungeşte criza politică şi spune că vrea să meargă în Parlament să se supună votului”

Publicat de Grigore Bogdan
Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi trage semnalul de alarma, precizand că PSD nu poate aduna 234 de voturi, astfel incat Guvernul să obţină sprijinul necesar în Parlament. Liberalul o atentioneaza pe Viorica Dăncilă ca ar trebui să accepte realitatea si sa demisioneaze, scurtand criza politică prin care trece România.

”Aritmetica parlamentară este clară. Doamna Dăncilă nu are de unde să adune 234 de voturi pentru ca Guvernul PSD să obţină sprijinul necesar. Opoziţia trebuie să înţeleagă că România nu trebuie să se scufunde, ca noi să o salvăm. România trebuie să evite o criză politică prelungită. Suntem într-o criză guvernamentală. Guvernul Dăncilă nu mai are sprijinul politic necesar şi nici suport popular. Preşedintele le-a spus cu subiect şi predicat că sunt obligaţi să respecte Constituţia, să meargă în faţa Parlamentului şi să ceară un vot”, a scris, joi, pe Facebook, europarlamentarul PNL Cristian Buşoi.

”Am văzut, aseară, că doamna Dăncilă nu conştientizează gravitatea situaţiei, faptul, că în acest moment Guvernul nu are o majoritate în Parlament. În loc să accepte realitatea, în loc să scurteze criza politică, Premierul României refuză să demisioneze, prelungeşte criza politică şi spune că vrea să meargă în Parlament să se supună votului. Doamna Dăncilă va constata la votul din Parlament că niciun partid politic nu va dori să se mai asocieze cu cel mai slab şi incompetent Guvern din istoria României. În aceste momente, toţi aliaţii PSD au fugit, pentru că sunt conştienţi de dezastrul pe care l-a făcut PSD în aceşti ani de guvernare şi ştiu că se apropie decontul politic, alegerile electorale”, a adăugat Buşoi.

”Guvernul PSD va pleca. Este o chestiune de zile. Dar noi, politicienii din opoziţie, avem obligaţia să creăm o alternativă, să dăm României o soluţie. De aceea, cred că este momentul ca toate partidele de opoziţie să înţeleagă că nu trebuie să aşteptăm ca România să se scufunde, ca noi să o salvăm. Avem o obligaţie faţă de ţară, avem o obligaţie faţă de cetăţeni. Trebuie să ne aşezăm la masa discuţiilor, să adoptăm un program de măsuri şi să încercăm să reparăm, cât mai repede, ce este de reparat”, a afirmat europarlamentarul.

Lasa un comentariu