Opinii Prima pagina

Cristian Tudor Popescu analizează ieșirea ALDE din coaliția cu PSD: „Tăriceanu și-a făcut socotelile cu cinismul care l-a caracterizat întotdeauna”

Publicat de Grigore Bogdan
Gazetarul Cristian Tudor Popescu a analizat ruperea coalitiei PSD – ALDE, considerand ca decizia ALDE de a iesi acum de la guvernare are bataie mai lunga. Pe de-o parte, Tariceanu recunoaste ca formatiunea sa nu mai avea multe zile in contextul actual, iar pe de alta parte – daca Dancila va iesi presedinte -, aceasta retragere ar putea deschide usa unei viitoare posibile aliante cu Pro-Romania si cu PSD.

„Tăriceanu si-a făcut socotelile cu cinismul care l-a caracterizat întotdeauna și a reușit să se impună în fața membrilor de partid care altfel ar fi preferat să rămână la guvernare. Cu 4% la europarlamentare e limpede că nu-i mai așteaptă niciun viitor politic. Și atunci mai apucau o bucată de cașcaval, un interes, o icră, o proteină, ceva, rămânând la guvernare cât s-o putea.

Dl Tăriceanu vede pe termen lung, își face socoteala că va face o alianță ieșind de la guvernare,cu partidul lui Ponta și că, după ce d-na Dăncilă va fi făcută afiș la prezidențiale, se va deschide poarta unei recoalizări cu PSD, dacă se poate sub semnul înțelept al d-lui Tăriceanu. Asta e ideea pentru care iese acum de la guvernare, nu-l interesează în mod deosebit prezidențialele, din punctul lui de vedere, știe că nu are șanse să câștige, poate eventual să renunțe la candidatură și să-l susțină împreună cu partidul lui Ponta pe Mircea Diaconu. Dl Tăriceanu vizează alegerile locale și parlamentare de anul viitor, în care speră să intre într-o formulă cu Pro România și cu un PSD fără Dăncilă și oamenii ei”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Lasa un comentariu