Politică Prima pagina

Cristian Tudor Popescu despre decizia CCR: „Tudorel Toader, Guvernul, Dragnea, Tăriceanu au demonstrat cu acest CCR că sunt mai tari decât preşedintele Iohannis ales de 6 milioane de cetăţeni”

Publicat de Grigore Bogdan
Cristian Tudor Popescu susține că, în urma deciziei Curții Constituționale, situatia președintelui Klaus Iohannis seamana cu cea a Regelui Mihai din 1945, el putand sa refuze revocarea lui Kovesi, ceea ce ar duce la referendum de suspendare si la consultarea electoratului.

”E o consecinţă logică a ce s-a întâmplat după alegerile din 2016, obiectivul acesta a fost, principalul obiectiv al coaliţiei care a ajuns la guvernare şi acum e pe cale să fie îndeplinit, adică stăpânirea asupra justiţiei.

Situaţia este echivalentă cu cea din vara anului 1945 când şeful statului de atunci, Regele Mihai a început Greva Regală. Atunci, şeful statului i-a cerut demisia prim-ministrului Petru Groza, care a refuzat, nesupunându-se legilor în vigoare, având în spate tancurile sovietice. Iohannis se găseste într-o situaţie asemănătoare pentru că e ultima instituţie care rămâne neocupată de către actuala putere.

Atunci, Regele Mihai a refuzat să contrasemneze decrete. Acum, Iohannis poate să intre într-o grevă prezidenţială, refuzând să semneze revocarea lui Kovesi, situaţie în care se ajunge la suspendare. Este singura modalitate de reacţie a PSD-ALDE, vor avea majoritatea parlamentară, vor avea avizul CCR pentru referendumul de suspendare, de vreme ce CCR a emis această hotărâre istorică şi se va ajunge la consultarea electoratului.

(…) Tudorel Toader, Guvernul, Dragnea, Tăriceanu au demonstrat cu acest CCR că sunt mai tari decât preşedintele Iohannis ales de 6 milioane de cetăţeni.

CCR avea posibilitatea să nu spună: foarte bine a facut Iohannis, dar nici să spună să o demită de îndată pe Kovesi. Putea să spună doar că e conflict, fără să ofere soluţii imperative, aşa ceva e act politic a majorităţii din CCR. Oricât ar fi de respingătoare o astfel de decizie, ar trebui respectată”, a declarat CTP, pentru Digi24.

1 Comentariu

  • Amuzant ca e si putina Ialtă, presa remarcând vizita dlui Dorneanu la Moscova, în prealabil. Literar, observăm în mediile pesediste numai superlative pt geniul preşedintelui Dragnea, lovitura anti-Anticoruptie din 30 Mai surprizând intelectualii la Bookfest cu americanii, pariindu-se că după agitaţia cu mutarea ambasadei, reacţia de peste Atlantic la diminuarea finală a fricii de justiţie va fi neglijabilă, iar bestsellarii atitudinari civic autopublicitar se vor abţine de la declaraţii sheruibile.

Lasa un comentariu