Opinii Prima pagina

Cristoiu consideră că ancheta Rise Project și CEx PSD au „marcat o nouă victorie a lui Liviu Dragnea”. Jurnalistul explică: „E vorba de nerozia dușmanilor săi din partid, din Sistem, din presă, din Politică”

Publicat de Grigore Bogdan
Ion Cristoiu analizeaza pe blogul personal ancheta Rise Project și atacurile presei la adresa lui Liviu Dragnea, concluzionand ca acestea nu au făcut altceva decât să-i intareasca acestuia poziția de șef al PSD. Jurnalistul explica aceasta victorie a liderului PSD, prin „nerozia dușmanilor săi din partid, din Sistem, din presă, din Politică.”

„Ședința CexN a marcat o nouă victorie a lui Liviu Dragnea asupra dușmanilor săi din partid, mult mai mulți decît Puciștii autodeclarați.

Cu un scor zdrobitor – 53 la nouă – doi dintre cei mai importanți lideri ai PSD – Adrian Țuțuianu, șeful puternicei organizații județene Dîmbovița, și Marian Neacșu, secretarul general al partidului, au fost excluși din PSD.

Liviu Dragnea a supraviețuit unei noi tentative de lovituri de partid.

Cum se explică asta?

E vorba de un miracol?

În nici un caz.

E vorba de nerozia dușmanilor săi din partid, din Sistem, din presă, din Politică.

Vineri, 2 noiembrie 2018, Liviu Dragnea anunță de la Palatul Parlamentului convocarea pentru luni, 5 noiembrie 2018, a unei ședințe a CExN avînd drept principală temă propunerile PSD pentru ASF și CNA. Știindu-se cîte ceva despre discuțiile din partid, anunțul stîrnește imediat o mulțime de profeții între care se numără și cea potrivit căreia reuniunea are drept principal scop sancționarea rebelilor din partid.

Moara de dat cu părerea începe să macine, chiar dacă grăunțele nu sînt chiar atît de multe. Vor fi sau nu sancțiuni? Oameni din Gruparea lui Liviu Dragnea intervin public sîmbătă pentru a susține că e nevoie de sancțiuni. Unul dintre cei vizați e Adrian Țuțuianu. Acesta a fost lucrat ca la carte de Gruparea lui Liviu Dragnea. O serie de înregistrări de la întîlnirile fără presă ale liderului de Dîmbovița cu primari și activiști PSD din județ sînt date publicității. Slobod la gură, Adrian Țuțuianu nu-și iartă colegii. Numai că Adrian Țuțuianu nu și-a bîrfit colegii în direct la tv, ci într-un cadru restrîns. Transformarea unor vorbe spuse în cadrul restrîns în vorbe spuse la televizor e opera dușmanilor săi din PSD. Stupefacția celor ce se trezesc terfeliți la televizor e urmată de indignare. Operațiunea trimite la Operațiunile prin care fosta Securitate îi lovea pe dizidenți. Adrian Țuțuianu a fost cel care a inițiat Puciul și cel care a contactat pe nemulțumiți pentru a-l debarca pe Liviu Dragnea. E un lider PSD de forță, unul dintre baronii partidului. Numai printr-o astfel de Operațiune Adrian Țuțuianu putea fi debarcat. Publicarea, repet, publicarea înregistrărilor îl pune rău pe Adrian Țuțuianu cu ceilalți lideri ai Partidului. În același timp ea le dă un ghiont și liderilor respectivi. Sub pretextul că sînt date publicității, spusele lui Adrian Țuțuianu devin publice vorbe pe care Adrian Țuțuianu nu le-ar fi spus în veci la televizor. Plecînd de la declarațiilor celor din camarila lui Liviu Dragnea, sancționarea unor lideri PSD devine o axiomă. Devine o axiomă și teza că sancționarea va fi operațiune riscantă pentru Liviu Dragnea. Presa dușmană lui Liviu Dragnea invocă un mesaj pe care dizidenții din partid i l-ar fi trimis lui Liviu Dragnea. Să nu cumva să treacă la sancțiuni că ei, dizidenții, își vor da demisia în bloc. Ca de obicei, vîrful de lance al campaniei în numele Puciștilor e Realitatea Tv, postul care-i face zilnic pedichiura lui Klaus Iohannis.”, arată Ion Cristoiu, pe blogul personal.

Lasa un comentariu