Opinii Prima pagina

Cristoiu dezvăluie scopul OUG privind sentințele emise de completele de cinci judecători: „Dacă se dă o OUG privind completele de cinci, numeroși politicieni sunt din nou la mâna Sistemului”

Publicat de Grigore Bogdan
Jurnalistul Ion Cristoiu a analizat si dezvaluit pe blogul perdsonal adevărata miză a OUG privind sentințele emise de completele de cinci judecători ale ÎCCJ. Dupa parerea sa, coordonatorul întregii strategii este nimeni altul decât Liviu Dragbea, liderul PSD.

„Cum a fost posibilă manipularea?

Fără discuție, cu sprijinul neprecupețit al lui Tudorel Toader. Ministrul Justiției n-a precizat un moment că e vorba de modificarea unui paragraf al articolului 426. Așa cum a prezentat el OUG s-a lăsat loc pentru toate manipulările.

De de n-a făcut-o?

Pentru că anunțul privind OUG ține de tactica lui Liviu Dragnea de a păstra în rîndul baronilor iluzia că OUG privind completele ca și cea privind protocoalele sînt echivalente amnistiei și grațierii. Nici vorbă de așa ceva. Avînd în vedere că Sistemul controlează mai departe Justiția, OUG privind completele de cinci aduce la mîna noilor șefi ai Sistemului pe politicienii care fuseseră pînă mai ieri la mîna foștilor șefi. O OUG privind aministia ar fi fost valabilă pentru toți cei nedreptățiți de Sistem sau șantajați de acesta. Toți aceștia ar fi scăpat de mîna lungă a Sistemului. Dacă se dă o OUG privind completele de cinci, numeroși politicieni sînt din nou la mîna Sistemului. E suficient să atragem atenția că DNA poate depune contestație la cine vor mușchii Sistemului. Și cei care răsuflau ușurați c-au scăpat de condamnare vor avea emoții că reluarea procesului prin contestația DNA le-ar putea aduce condamnarea”, scrie Ion Cristoiu pe blogul său.

Lasa un comentariu