Prima pagina

Ca urmare a deciziei CCR, CSM dezbate situaţia completurilor de 5 judecători

Publicat de Grigore Bogdan
CSM va dezbate, miercuri, situaţia completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă, după decizia CCR. Preşedintele Consiliului, Simona Marcu, a declarat că magistraţii vor crea condiţiile astfel încât completurile de 5 să redevină funcţionale, informeaza Mediafax.

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Secţiei pentru Judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), se află punctul 24779/2018, referitor la „efectele feciziei nr. 685 din data de 7 noiembrie 2018 a Curţii Constituţionale a României”.

„Mâine (miercuri -n.r.) la 12.00, vom avea Secţie pentru judecători şi vom da o hotărâre de principiu care să deblocheze activitatea completurilor de 5 judecători. Secţia pentru judecători are, potrivit legii organice, atribuţii referitoare la organizarea şi funcţionarea instanţelor. Punctual, în problema acestor completuri, vom respecta decizia CCR şi vom crea condiţiile, în limita competenţelor noastre, ca acestea să redevină funcţionale cât mai urgent”, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Simona Marcu.

Lasa un comentariu