More

  Cui se adreseaza tratamentul stomatologic fast and fixed? 

  Fast and fixed este un tratament stomatologic de restaurare dentara, care consta in inserarea mai multor implanturi dentare – 4 pentru mandibula si 6 pentru maxilar – peste care va fi montata o lucrare protetica fixa. Tinand cont ca aceasta procedura se realizeaza intr-o singura sedinta, mai este cunoscuta si sub denumirea de dinti ficsi intr-o zi, pacientul plecand de pe scaunul medicului stomatolog cu o dantura completa si functionala. 

  Desi este un tratament dentar care poate fi realizat pentru orice pacient adult, care are cel putin 18 ani, tratamentul fast and fixed se adreseaza in special pacientilor maturi, cu varsta de peste 40 de ani, care se confrunta cu pierderea unui numar mare de dinti sau chiar cu edentatie (pierderea totala a dintilor). 

  Cine sunt pacientii eligibili pentru un tratament fast and fixed? 

  In general, la tratamentul fast and fixed apeleaza persoanele care fie nu au deloc sau mai au numai cativa dinti pe arcada, fie cei care risca sa isi piarda dintii din cauza unor boli parodontale sau cei care sunt purtatorii unor proteze dentare, dar isi doresc o solutie fixa si stabila pentru restaurarea danturii. 

  In ceea ce priveste contraindicatiile pentru un astfel de tratament stomatologic, acestea sunt similare cu cele pentru implantul dentar si este vorba despre existenta unor  afectiuni severe, care nu permit anestezierea – cum ar fi tulburari ale coagularii sangelui, tumori maligne active sau afectiuni osoase severe – precum si contraindicatii mai putin grave, care pot tine de igiena orala precara, bruxism, diabet, angina pectorala sau sarcina. 

  In ce consta tratamentul fast and fixed?

  Dupa o consultatie initiala si realizarea unui plan de tratament, pacientul care are nevoie de restaurarea completa a danturii este chemat la o noua sedinta la stomatolog, in cadrul careia va primi dintii ficsi la care viseaza. 

  In cadrul sedintei respective are loc interventia chirurgicala de inserare a implanturilor dentare, pacientul fiind sub anestezie locala, astfel ca nu va simti nicio durere. Odata fixate implanturile, se poate adauga lucrarea protetica provizorie, astfel ca pacientul va pleca de la stomatolog cu o dantura noua si completa, ce poate fi folosita pentru masticatie dupa aproximativ 3 ore de la finalizarea procedurii. 

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare