Utile

Cum poți folosi cojile de ouă în grădină

Publicat de A P
În cele mai multe locuințe, cojile de ouă ajung la coșul de gunoi. Dar dacă ai o grădină, atunci acestea sunt o adevărată comoară!


Oferă un plus de minerale

Cojile de ouă nu sunt bogate doar în calciu, ci și în alte minerale esențiale pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a plantelor. Sunt benefice pentru toate plantele, calciul contribuind la diviziunea celulară în interiorul acestora. Oferă și un plus de magneziu, de asemenea esențial pentru plante sănătoase, scrie eva.ro.


Fertilizează grădina

Durează mult timp până când cojile de ouă de dizolvă în lada de compost. Dar poți accelera degradarea lor realizând un „ceai” fertilizant. Pune la fiert 3,5 litri de apă, adăugând 10-20 de coji de ouă. Lasă cojile de ouă în apa fierbinte peste noapte, iar dimineața strecoară și păstrează apa obținută. Aceasta este acum infuzată cu nutrienți precum potasiu și calciu, fiind un excelent fertilizator pentru plantele tale.

Adaugă solului un plus de calciu
Putrezirea legumelor, apărută din cauza unei lipse de calciu, poate apărea frecvent la roșii, ardei sau vinete. Iar din moment ce cojile de ouă conțin mult calciu, acestea sunt un fertilizator excelent pentru plante, ce previne astfel de boli. Pisează bine cojile de la patru ouă și presară-le în pământ, în jurul răsădului, în momentul plantării. Pe măsură ce cojile se descompun, planta va prelua calciul.

Lasa un comentariu