Gastronomie

Cum putem evita neplăcerile după masa de Crăciun şi care sunt cele mai bune REMEDII

Publicat de Andrei P

Masa de Crăciun alături de familie reprezintă un moment cu o puternică încărcătură emoţională. În acelaşi timp, ne poate cauza neplăceri digestive din cauza exceselor alimentare.

Cum ne putem reveni într-un timp cât mai rapid? Există numeroase remedii care ne ajută să scăpăm de aceste neplăceri şi pe care le avem la îndemână.

Dacă simţim arsuri stomacale, se recomandă să bem un pahar cu apă îmediat cum simţim această senzaţie. Uşor – uşor, disconfortul va dispărea.

Terapia cu ceaiuri este indicate în această perioadă, mai ales cea cu ceai de rostopască. Acest ceai ne va ajuta să trecem mai uşor peste crizelele biliare. Astfel, secreţiile biliare se vor elimina mai uşor şi, prin acest mod, se vor calma şi durerile. Ceaiul de rostopască se va prepara dintr-o linguriţă de frunze uscate şi din 250 ml de apă clocotită. Acest amestec se va consuma pe timul unei singure zile.

Activităţile sportive sunt recomandate în această perioadă. Se reomandă chiar şi o simplă plimbare prin parc. Astfel, tranzitul intestinal se va accelera şi va ajuta la stimularea digestiei.

Se recomandă să facem pauze între mese şi să evităm asocierile caudate între alimente. În niciun caz,fFriptura de porc nu se va asezona cu o porţie de cartofi prăjiţi. Salatele din crudităţi sunt alegerile potrivite.

De asemenea, apa nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun, aceasta reducând aciditatea în stomac. Acelaşi efect îl are şi sucul proaspăt din cartof. Sunt contraindicate băuturile care conţin cofeină şi ţigările, deoarece acestea irită esofagul.

CITEŞTE ŞI:

Cum te ajută dieta să trăieşti mai mult

Lasa un comentariu