Utile

Cum să ai grijă de hainele tale pentru a le avea mai mult timp

Publicat de A P
Avem câteva trucuri care prelungesc viața hainelor tale, trucuri pe care le poți urma și tu oricând nu vrei să renunți la un articol vestimentar îndrăgit.

Iată despre ce este vorba!

1. Oprește căderea nasturilor

Dacă nu ai timp pentru a coase un nasture la o haină sau o bluză, apelează cu încredere la lacul incolor de unghii pe care îl ai în casă. Aplică lacul de unghii peste capătul de ață care s-a desprins, pentru a împiedica temporar căderea nasturelui.

2. Împiedică ruperea ciorapilor

Un alt truc perfect pentru lacul incolor de unghii este dedicat dresurilor. La primul semn al unei rupturi, aplică puțin lac de unghii pe partea de sus a rupturii, pentru a împiedica ruptura să devină mai mare, scrie eva.ro.

3. Deblochează fermoarul

Poți folosi un săpun pentru a debloca fermoarul de la o jachetă sau pentru a face un articol vestimentar care îți place mult, dar care are un fermoar groaznic, mai ușor de purtat.

4. Curăță-ți pantofii din piele întoarsă

Știai că îți poți curăța pantofii din piele întoarsă cu o pilă de unghii? Ține pantofii pentru câteva secunde la câțiva centimetri deasupra unui ibric cu apă fierbinte, după care poți curăța pantofii cu ajutorul unei pile de unghii.

5. Protejează-ți hainele cu o față de pernă

Atunci când ții în dulap jachete sau haine pentru ocazii speciale, acoperă-le cu o față de pernă veche. În acest fel, nu va fi creată acea umezeală care apare când învelești hainele cu folii de plastic.

Lasa un comentariu