Turism

Cum să alegi hotelul perfect pentru vacanţă

Publicat de Eugenia Popescu
Fiecare calator care se implica in planificarea propriei excursii este ghidat de preferinte personale atunci cand alege hotelul la care se cazeaza.

Principalul factor in alegerea unui hotel este pentru 54% dintre romani pretul. In acelasi timp, romanii nu sunt dispusi sa renunte la conditii confortabile: 19% au admis ca se asteapta la un serviciu de nivel inalt din partea personalului hotelului. Pe baza acestor criterii ne formam imaginea de ansamblu asupra concediului, prin urmare merita sa alegem in mod constient unde ne cazam si, astfel, sa eliminam eventualele nemultumiri, potrivit garbo.ro.

1. Nu lua decizii doar pe baza numarului de stele

Contrar conceptiei gresit raspandite la scara larga, nu exista o clasificare standard a hotelurilor pe baza de stele. In unele tari a fost adoptat acelasi standard, in altele parametrii de evaluare pot diferi pentru fiecare regiune in parte. Nu are rost sa compari un hotel de trei stele din Stockholm cu unul din Santiago. In mod oficial, ambele pot atinge nivelul declarat, insa diferentele dintre standardele de clasificare adoptate in Suedia si cele adoptate in Chile nu pot fi comparate. Cu toate acestea, nu merita sa ignori complet acest criteriu de clasificare, deoarece te va ajuta sa ai o idee despre cum sa departajezi hotelurile din aceeasi tara.

2. Stabileste lista cu prioritati

Atunci cand alegi un hotel este important sa prioritizezi. in sezonul de varf nu trebuie sa contezi pe oferte speciale, dar vremea buna s-ar putea sa te intereseze si in extrasezon. In perioada sarbatorilor sau carnavalurilor, chiar si camerele de tip standard pot avea un pret ridicat, iar in zilele lucratoare costul lor este cu siguranta mai scazut.

Daca scopul calatoriei tale este o plimbare prin Venetia, mai degraba decat vizitarea carnavalului venetian, gandeste-te de doua ori daca merita sa platesti pentru anumite date. Cat de precis stabilesti prioritatile depinde nu numai de alegerea hotelului, ci si de ideea generala despre vacanta pe care ti-o doresti.

3. Compara toate criteriile

Ca sa pornesti in cautarea unui hotel, resursele puse la dispozitie de un motor de cautare iti pot fi de mare ajutor. In primul rand, acesta iti va permite sa compari propuneri specifice de hotel, in functie de criteriile de cautare pe care le urmaresti – perioada de sedere, intervalul de costuri, locatia. In al doilea rand, un motor de cautare afiseaza instantaneu alte informatii esentiale pe care utilizatorul s-ar putea sa nu aiba timp suficient sa le obtina in mod independent.

In cele din urma, pe masura ce te apropii de perioada sederii tale, unele site-uri ale hotelurilor ar putea alege sa creasca preturile, in timp ce altele ar putea decide sa ofere reduceri mai mari pentru a scapa de inventar. Folosirea unui motor de cautare care compara ofertele de la diferiti furnizori iti permite sa rezervi aceeasi camera la un pret mai bun.

4. Atentie la comentariile lasate de vizitatori

Un studiu realizat de momondo.ro in 2017 a aratat faptul ca 26% dintre calatorii romani iau in considerare recenziile hotelului. Ca regula, observatiile mai mult obiective sunt publicate pe retelele unor terte parti mai degraba decat pe site-ul hotelurilor. In acest caz, comentariile cu fotografii si informatiile actualizate despre optiunile disponibile din cadrul hotelului sunt deosebit de valoroase. Opiniile vizitatorilor pot diferi semnificativ una de cealalta, dar, in acelasi timp, contin informatii esentiale (meniul pentru micul dejun, traficul de internet al conexiunii Wi-Fi).

Pe site-urile specializate poti gasi si alte recomandari foarte utile. De exemplu, daca hotelul este intr-adevar situat „intr-o zona verde linistita, in imediata vecinatate a muzeului” sau daca sunt in derulare lucrari sau reparatii stradale sub fereastra camerei tale, informatii pe care site-ul oficial al hotelului este putin probabil sa le raporteze.

5. Afla care sunt serviciile gratuite

Chiar si in cadrul categoriei de pret afisate, lista serviciilor incluse in costul cazarii poate varia. Adesea, in specificul hotelului intra anumite bonusuri pentru vizitatori (de exemplu, consumatie gratuita la barul de pe acoperis) sau in momentul inregistrarii exista oferte speciale (camera de tip lux la pretul celei de tip standard). Merita sa pierzi ocazia de a lua micul dejun sau de a te conecta la internet in mod gratuit? Evident ca nu. Prin urmare, merita sa alegi hotelul care ofera o gama mai larga de oportunitati pentru aceiasi bani.

Lasa un comentariu