Utile

Cum să scapi de sforăit

Publicat de A P
Toată lumea sforăie. Unele persoane fac acel zgomot enervant în fiecare noapte, iar unii oameni sforăie doar când sunt răciți și nu pot respira corect.

Modalități prin care poți să scapi de sforăit

1. Dormi pe o parte

Dacă dormi de obicei pe spate, s-ar putea să sforăi mai tare decât ai face-o în mod normal. Atunci când stai întins pe spate, gravitatea își spune cuvântul. Acest lucru nu este periculos, dar produce o vibrație inutilă la nivelul gâtului, care declanșează sunetul. Încearcă să dormi pe o parte.

2. Evită alcoolul înainte de culcare

Alcoolul te deshidratează. Cu toate că poate fi tentant să bei un pahar cu vin înainte de culcare, mai ales atunci când crezi că te va ajuta să dormi, s-ar putea să îți strice odihna. Când gâtul este deshidratat, mușchii din spatele gâtului sunt mai puțin rezistenți. Acest lucru duce la apariția sforăitului. Asigură-te că bei un pahar cu apă înainte de culcare.

3. Fă un duș cu aburi

Dușurile fierbinți pot ajuta la deschiderea pasajelor nazale. Pentru a amplifica într-adevăr efectele unui duș fierbinte, adaugă puțin ulei de eucalipt în timpul dușului. Când pasajele nazale sunt deschise, este mai ușor să respiri. Iar când respiri cu ușurință, este mai puțin probabil să sforăi. Un plus, un duș fierbinte înainte de culcare te relaxează întotdeauna.

Lasa un comentariu