More

  Cum se folosesc microfoanele ascunse pentru spionaj?

  Uneori, o persoana poate folosi un microfon ascuns pentru a inregistra detaliile propriei conversatii. Un jurnalist poate folosi un stilou cu microfon, de exemplu, pentru a inregistra detaliile unui interviu si pentru a pastra informatiile furnizate cat mai naturale, ceea ce nu s-ar intampla daca persoana intervievata ar avea un microfon in fata. 

  O alta persoana poate folosi un microfon ascuns pentru a inregistra recunoasterea vinovatiei sau amenintarile altei persoane. Astfel, utilizand microfoane spion este mult mai usor sa se obtina toate informatiile si dovezile necesare.

  Alte utilizari ale microfoanelor spion

  Exista, de asemenea, multe moduri in care microfoanele ascunse pot fi folosite ca echipamente de spionaj. De exemplu, o persoana isi poate suspecta sotia de adulter si poate instala un microfon ascuns pentru a inregistra ce spune ea in timp ce vorbeste la telefon. 

  Poate chiar sa monteze unul pentru a inregistra ce se intampla in dormitorul  in timp ce el este departe de casa. Un parinte poate plasa un astfel de microfon in dormitorul adolescentului sau pentru a afla ce spune  intr-o conversatie privata. Un angajator poate chiar sa instaleze un microfon ascuns pentru a asculta  ce spun angajatii sai pe parcursul zilei.

  Este important de retinut ca legislatia are prevederi clare in ceea ce priveste confidentialitatea. In multe locuri, este ilegal sa fie inregistrate conversatii telefonice fara a cere permisiunea, chiar daca persoana in cauza isi inregistreaza propriul sot. Plasarea unui microfon ascuns in casa, biroul sau spatiul privat al altei persoane poate fi considerata si ilegala. 

  Pe de alta parte, agentilor care se ocupa cu aplicarea legii din multe zone li se permite sa foloseasca microfoane ascunse pentru a rezolva cazuri si a inregistra marturisiri, dar de obicei trebuie sa obtina permisiunea unei instante pentru a face acest lucru.

  Totul depinde de modul si de motivele in care sunt utilizate astfel de echipamente si este foarte important sa se stabileasca de la bun inceput cum vor fi folosite microfoanele spion si care este scopul pentru care astfel de dispozitive au fost instalate, astfel incat sa se evite eventualele probleme.

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare