Gastronomie Panorama

Cum te ajută dieta să trăieşti mai mult

Publicat de Andrei P

Tot mai multă lume pune accent pe dietă. Aceasta nu este un simplu moft, ci a devenit o necesitate. Sunt studii care atestă faptul că o dietă sanatoasă îţi oferă un tonus mai bun, o stare pozitivă şi, nu în ultimul rând, are grijă de sănătatea fiecărei persoane în parte.

Dieta te ajută să trăieşti mai mult. Da, nu sunt doar simple vorbe în vânt. Alimentaţia sănătoasă nu te îmbătrâneşte şi îţi mentine organele interne la capacitate maximă. Această teorie este dovedită. Unde? În Japonia, acolo unde alimentaţia, într-un procent mare, este sănătoasă. Nu conţine prăjeli, ulei, grăsimi sau alte componente care pot creşte colesterolul.

Dieta te ajută să te menţii fizic la standarde înalte. Oare de ce femeile din Japonia sunt considerate unele dintre cele mai frumoase din lume? Au un secret special? Nicidecum. Secretul înseamnă dietă. Iar acest lucru a făcut ca ele să fie femeile din lume care trăiesc cel mai mult.

Dieta echilibrată adoptată de japonezi a făcut ca aceştia să fie consideraţi unii dintre cei mai sănătoşi oameni de pe Pâmănt. Ei nu mănâncă prăjeli şi îşi aleg cu grijă ingredientele. Preferă produsele proaspete precum legume, soia, orez, peşte, alge sau chiar şi ceai verde în loc de cafea. Totodată, supele nu lipsesc din meniul japonezilor, mai ales în anotimpul rece. Fructele de mare, salatele şi remenul rece sunt alte mici secrete ale dietei adoptate de locuitorii din Japonia.

Un alt factor important este modul de a lua masa. Japonezii nu amestecă niciodata mâncarea. Ei servesc micul dejun, prânzul sau cina în farfurii mici şi doar cu un singur fel de mâncare. Mănâncă încet pentru a simţi şi savura cât mai mutl gustul produsului. Modul de a găti este special. Se folosesc de abur sau de grătar pentru a-şi prepara hrana.
Masa principală? În mod surprinzător este micul dejun. Aici consumă peşte, omletă orez, alge verzi sau ceai verde. Un alt secret al longevităţii japonezilor este că nu mănâncă desert decât la ocazii speciale. Desertul lor preferat este îngheţata din orez.

Lasa un comentariu