Panorama

Cum va arăta un viitor model de mașină electrică propusă de Volkswagen

Publicat de Diana F
Designul final al viitorului model Volkswagen ID a fost aprobat și va fi unul foarte apropiat de conceptul pe care nemții l-au prezentat pentru prima dată în 2016. Anunțul a fost făcut de Klaus Bischoff, șeful designerilor de la Volkswagen, scrie automarket.ro.

Nemții au confirmat de curând că începerea producției pentru ID va avea loc în luna noiembrie 2019. Însă, până atunci, constructorul va produce câteva prototipuri pe care inginerii să le folosească în vederea dezvoltării versiunii finale a modelului electric. Potrivit designerului-șef de la Volkswagen, noul ID va avea un design foarte apropiat de conceptul initial.

„În linii mari, este cam aceeași mașină pe care am prezentat-o în 2016,” a declarat Klaus Bischoff.

Cu un motor electric de 170 CP, primul model al gamei de mașini 100% electrice sub brandul ID promite o autonomie între 400 și 600 de kilometri cu un singur plin de baterie. Versiunea de serie va fi lansată în 2020 și va fi o compactă care va fi vândută în paralel cu Golf, fără ca Volkswagen să fie deranjată de această concurență. La momentul lansării conceptului, se aștepta ca modelul electric ID să aibă un preț de pornire de circa 30.000 de euro.

Lasa un comentariu