Finante & Afaceri

Curtea de Apel Bucureşti a amânat două dosare care o vizează pe UDREA, pe motiv că fostul ministru n-a putut fi citat, aflându-se în detenţie în Costa Rica

Publicat de Grigore Bogdan
Curtea de Apel Bucureşti a amânat  astăzi două dosare care o vizează pe Elena Udrea, motivul fiind acela că Udrea încă nu a putut fi citată, ea fiind în detenţie în Costa Rica. Este vorba despre dosarul finanţării campaniei electorale din 2009, în care este vizată şi Ioana Băsescu, precum şi plângerea fostului ministru împotriva denunţătorilor ei, informează Mediafax.

Ambele dosare au fost amânate după ce magistraţii au constatat o lipsă de procedură cu Elena Udrea, aflată în detenţie într-un penitenciar din Costa Rica.

Totodată, în dosarul finanţării campaniei electorale din 2009 a fost pusă în discuţie traducerea rechizitoriului în limba spaniolă, pentru ca autorităţile din Costa Rica să înţeleagă acuzaţiile din acest dosar. Următorul termen în dosar a fost fixat pentru 13 decembrie.

Curtea de Apel Bucureşti a luat în discuţie, tot joi, o plângere formulată de Elena Udrea împotriva unei ordonanţe a procurorilor de netrimitere în judecată a Anei Maria Topoliceanu şi Dinu Pescariu – ambii denunţătrori ai Elenei Udrea – în cel mai nou dosar penal în care este vizat fostul ministru al Turismului, Hidroelectrica, cel în care apare şi numele omului de afaceri Bogdan Buzăianu. Şi acest proces a fost amânat, pentru data de 10 ianuarie 2019, tot din lipsă de procedură cu fostul ministru al Dezvoltării.

Lasa un comentariu