Politică Prima pagina

Dăncilă, acidă la adresa lui Iohannis pe tema preşedinţiei rotative a României la Consiliul UE : „Dă senzaţia că rezulatele bune i se datorează”

Publicat de Grigore Bogdan
Premierul Viorica Dăncilă i-a reamintit preşedintelui Klaus Iohannis ca n-a colaborat cu guvernul pe perioada preşedinţiei rotative a României la Consiliul UE,  dar ca, paradoxal, vorbeste despre rezultatele tarii noastre „ca şi cum ar fi contribuit” la acestea.

„Am văzut că domnul preşedinte a fost foarte mulţumit de felicitările primite dar nu a cooperat cu Guvernul pe perioada preşedinţiei României. Nu am avut discuţii pe dosarele importante sau măcar să spună este preşedinţia României, că în fond România iese întărită din acest examen sau slăbită. Mă aşteptam ca domnul preşedinte să sune, să ia legătura cu Guvern. Nu m-a sunat. A vorbit despre rezultatele preşedinţiei României ca şi cum ar fi contribuit la aceste rezultate. Important este că din acest examen România a ieşit întărită şi că are susţinerea şi admiraţia statelor membre. Preşedintele nu cred că a avut multe implicaţii în preşedinţie dar acum dă senzaţia că rezulatele bune i se datorează”, a declarat, joi, Viorica Dăncilă într-un interviu pentru DCNews.

„Ceea ce ne-a întristat este faptul că au fost, inclusiv preşedintele României, persoane care şi-au arătat neîncrederea. Nu am câştigat nici încrederea celorlalţi, dacă preşedintele ţării tale nu are încredere în exercitarea preşedinţiei rotative de către Guvernul ţării tale, atunci este clar că ceilalţi ne-au privit la început cu neîncredere. Domnul preşedinte ştia de la început stadiul pregătirii pentru perioada preşedinţiei. Am avut o discuţie cu preşedintele Iohannis înainte de preluarea preşedinţiei. I-am explicat că suntem bine pregătiţi, că avem dosar pe fiecare domeniu în parte în timpul preşedinţiei austriece, că ştim ce dosare vor fi finalizate, că vom prelua din mers cu trecere lină spre preşedinţia română, că şliu cum funcţionează instituţiile europene, am fost 9 ani europarlamentar. A ieşit cu acele afirmaţii care au adus un prejudiciu de imagine. Cred că acest lucru nu a fost corect”, a afirmat aceasta.

Lasa un comentariu