Politică Prima pagina

Dăncilă, mesaj de Ziua Europei: „România va fi în continuare un susţinător al proiectului european. Ne dorim o Uniune Europeană puternică, în care toate statele membre să beneficieze de tratament egal”

Publicat de Grigore Bogdan
De 9 mai, Ziua Europei, premierul Viorica Dăncilă a transmis un mesaj prin care a reamintit că România va fi în continuare un susţinător al proiectului si valorilor europene.

„Ziua Europei o sărbătorim anul acesta cu gândul la viitorul Uniunii Europene, al cărui profil se conturează în dezbaterile găzduite de România chiar astăzi, ca deţinătoare a Preşedinţiei Consiliului UE. Uniunea Europeană este un proiect în plină schimbare, care ne obligă să ţinem pasul cu prezentul, pentru ca viitorul să nu ne surprindă. România face parte din acest proiect şi ne simţim responsabili, în egală măsură cu celelalte state membre, pentru Europa pe care o vom lăsa generaţiilor următoare”, se arată în mesajul premierului.

„România va fi în continuare un susţinător al proiectului european fondat pe convergenţă, coeziune, solidaritate şi dezvoltare durabilă. Rămânem profund ataşaţi valorilor europene şi ne dorim o Uniune Europeană puternică, în care toate statele membre să beneficieze de tratament egal, nediscriminatoriu, indiferent de suprafaţa teritoriului, de amplasarea geografică sau de vechimea în UE. Proiectul european s-a născut din dorinţa de a trăi în pace şi prosperitate, în ideea că statele membre îşi pot uni eforturile către acest obiectiv. În contextul actual, cetăţenii europeni îşi doresc o Uniune Europeană sigură, capabilă să ofere soluţii noilor provocări de natură internă şi externă, şi mai activă în plan global”, se mai arată în mesaj.

Lasa un comentariu