Politică Prima pagina

Dăncilă, reacţii la cald după victoria Opoziţiei la votul moţiunii de cenzură: „Nu mă tem de nimic. Mă tem doar că putem pierde încrederea românilor”

Publicat de Grigore Bogdan
Premierul Viorica Dăncilă a reacţionat după ce moţiunea de cenzură pentru căderea Guvernului a trecut, după ce 238 de parlamentari au votat „pentru”. Dăncilă a transmis ca trebuie gasita cat mai repede o formula de guvernare.

„Le doresc celorlalţi să vină în plen cât mai repede cu o nouă formulă guvernamentală şi cu un nou guvern. Fac apel la preşedintele României să nominalizeze cât mai curând un premier care să-şi asume guvernarea. Îmi doresc ca preşedintele să numească cât mai repede un nou premier. Acum ne dorim să plecăm şi să lăsăm un nou guvern care să guverneze ţara”.

„Vom intra în turul al doilea, mergem cu candidatura la prezidenţiale înainte. Sâmbătă vom avea lansarea candidatului. Dacă ne amintim, în 2016 PSD a venit din Opoziţie şi a avut un scor foarte mare. Eu sunt convinsă că oamenii vor face comparaţie între ceea ce a făcut Guvernul PSD şi ce vor face cei care astăzi au dorit să fie la guvernare”.

„Nu mă tem de nimic. Mă tem doar că putem pierde încrederea românilor. Sunt convinsă că în această perioadă mult mai mulţi români vor fi alături de noi. Nu regret că nu am venit să cer votul pentru remaniere. Sunt două aspecte. Primul aspect este legat de faptul că preşedintele României trebuia să respecte decizia CCR. Al doilea aspect, de ce era să vin cu remanierea atunci când exista o moţiune? PSD merge pe drumul său, acela de a dialoga cu cetăţenii”.

„Am vorbit despre Secţia de investigare a magistraţilor. Nu cred că cineva trebuie să intervină în justiţie. Nu cred că Secţie de investigare a magistraţilor trebuie să fie desfiinţată. Cred în continuare în independenţa justiţiei, cum cred în continuare că preşedintele României nu trebuie să dea ordin pentru plecarea şefului DIICOT, nu trebuie să vorbească despre desfiinţarea Secţiei Speciale”, a mai spus Dăncilă.

„Am fost aleasă prin congres. Rămân la șefia PSD. Nu am cum să fac un pas în spate, nu am ce să îmi reproșez. Am ținut după europarlamentare o echipă unită, cu toți colegii. Am luat măsuri bune. Guvernul PSD va rămâne în istorie ca un guvern foarte bun”, a declarat Dăncilă.

Lasa un comentariu