IT Panorama Prima pagina

DATE ÎNGRIJORĂTOARE! Studiul Kaspersky Lab arată că suferim de stres cibernetic

Publicat de Grigore Bogdan
Un raport al Kaspersky Lab arată că două treimi din europeni suferă de stres cibernetic. Potrivit studiului, 63% dintre respondenţi au răspuns că sunt îngrijoraţi de ştirile despre breşe de date, iar 72% au declarat că numărul de parole pe care trebuie să le gestioneze reprezinta o sursa de stres, informează Mediafax.

„Acest nivel de stres este justificat, având în vedere că 59% dintre utilizatori se aşteaptă să se confrunte cu o problemă de securitate cibernetică în următoarele 12 luni, iar 54% recunosc că au fost victimele unui incident în ultimii cinci ani”, precizează autorii raportului.

„În studiu, participanţii au fost întrebaţi în ce aplicaţii au avut încredere cel mai puţin că le protejează datele împotriva breşelor sau a atacurilor, iar rezultatele au arătat că încrederea în reţelele de socializare şi aplicaţiile de mesagerie este cea mai scăzută (32%, respectiv, 25%). Aplicaţiile pentru schimbul de fotografii, cele de ride-sharing şi aplicaţiile muzicale au fost mai de încredere, mai puţin de 10% dintre oameni spunând că nu s-ar baza pe ele să le gestioneze datele, în ciuda faptului că organizaţii din aceste industrii au înregistrat breşe de date de amploare”, arată studiul.

„Absenţa corelaţiei dintre risc şi încredere este demonstrată şi de constatările că mai mult de jumătate (56%) dintre europeni ar avea încredere să le dea partenerului datele de conectare pentru dispozitivele lor. În acelaşi timp, doar 11% dintre respondenţi ar avea încredere într-o soluţie de management de parole, în ciuda faptului că oamenii se dovedesc în mod constant o verigă slabă în ceea ce priveşte securitatea”, spun specialiştii Kaspersky Lab.

Studiul a fost realizat de firma de cercetare Opinion Matters în perioada 23 mai – 3 iulie 2018, pe un eşantion de peste 5.000 de angajaţi care utilizează computere, din Franţa, Germania, Italia, Spania, Danemarca şi Olanda.

sursa foto: http://www.zf.ro

Lasa un comentariu