Utile

De ce avem rău de mașină

Publicat de A P
Câți dintre noi nu ne-am confruntat cu răul de mașină? Cu toții știm că este o senzație groaznică! Dar cum se explică, de fapt, această problemă?

Răul de mașină este de fapt răul de mișcare care se manifestă prin mai multe semne și simptome, unele foarte deranjante. Motivul pentru care se declanșează aceste probleme este explicat de un neurolog.

Dean Burnett, un neurolog de la Cardiff University, spune că răul de mașină poate să fie un răspuns al creierului care crede că a fost otrăvit.

Mai exact, Dean Burnett spune că omul, prin natura lui, a fost făcut să meargă pe jos. Călătoria cu mașina este un rezultat al evoluției tehnologice, dar corpul uman nu a fost „programat” pentru acest lucru.

„În termini evoluționiști, singura cauză care poate să provoace această nepotrivire este o neurotoxină sau otravă mai pe înțelesul tuturor. Există o nepotrivire senzorială acolo. Creierul crede că a fost otrăvit, iar prima reacție firească la această situație este de a elimina otrava din organism, cu alte cuvinte de a vomita”, a declarat neurologul, conform libertatea.ro.

Lasa un comentariu