More

    De ce poate fi necesara renovarea hidroizolatiei casei?

    Hidroizolarea casei este extrem de importanta, aceasta influentand atat confortul locatarilor, cat si durabilitatea constructiei. De aceea, aceasta etapa a procesului de constructie este extrem de importanta, uneori fiind necesare chiar lucrari de renovare ale hidroizolatiei locuintei. 

    Hidroizolarea fundatiei asigura rezistenta

    Cu toate ca atunci cand se vorbeste despre hidroizolatii, oamenii se gandesc in principal la acoperis, acesta fiind cel mai predispus la infiltratiile de apa, care pot avea efecte negative chiar grave, fundatia are si ea la fel de multa nevoie de o izolare impotriva umiditatii, aceasta reprezentand unul dintre principalele elemente de rezistenta ale unei constructii. 

    Tehnicile de hidroizolare a fundatiei sunt insa diferite, in functie de natura solului si de configuratia cladirii, precum si de tipul de zidarie folosit pentru constructie. De asemenea, nu ar trebui omisc drenajul intern, de exemplu, cu gudron, care poate ajuta la absorbtia unei parti din umiditatea din sol, impiedicand astfel ca aceasta sa urce pe pereti si sa patrunda in casa.

    Chiar si fatadele au nevoie de hidroizolatie 

    Lipsa hidroizolatiei de pe fatade duce la aparitia infiltratiilor chiar si pe peretii interiori, unde nu numai ca vor afecta aspectul acestora stricand vopseaua, ci vor favoriza aparitia mucegaiului, care este nociv pentru sanatatea oamenilor, sau chiar a unor fisuri, care pot reprezenta o problema pentru constructie. 

    Hidroizolatia este necesara mai ales atunci cand se folosesc materiale neetanse pentru constructie, cum ar fi lemnul sau betonul, motiv pentru care uneori pot fi necesare chiar si lucrari de renovare complexe, care includ si hidroizolatia casei. 

    Ceea ce trebuie retinut este faptul ca izolarea impotriva umiditatii trebuie sa fie completata de o izolare termica, astfel incat nu numai ca pierderile de caldura vor fi evitate, dar condensul si umezeala sunt mai intense in cazul cladirilor neincalzite, lucru usor de observat in cazul celor care nu sunt locuite, de exemplu. 

    Prin urmare, calitatea unei constructii este data atat de materialele folosite, cat si de sistemele de izolare, datorita carora se asigura o eficienta energetica ridicata, aspect foarte important mai ales in ultimii ani, cand orice constructie trebuie sa detina si un certificat energetic. 

    Ultimele Articole

    Articole Asemanatoare