Prima pagina Turism

De ce să alegi Republica Moldova de Rusalii. Pachete de 3 zile cu doar 95 de euro

Publicat de Diana F
Corali Holidays , unul dintre principalii touroperatori specializaţi pe transport cu autocarul din România, a introdus cu succes, încă de acum doi ani, o serie de circuite turistice în Republica Moldova. În acest an, “vedeta” este un pachet turistic de Rusalii,
cu 2 nopţi de cazare, în perioada 26-28 mai. AICI PUTEȚI VEDEA ÎNTREAGA OFERTĂ ȘI PROGRAMUL ACESTEI EXCURSII

“Observ o creştere constantă a cererii faţă de anul precedent, pentru Republica Moldova, atât în general, cât şi în particular, de Rusalii. Aceasta se vede şi din gradul de ocupare al hotelurilor din Chişinău pentru perioada respectivă. Românii din România încep să descopere Republica Moldova şi din punct de vedere turistic. De departe, cramele Cricova (sau „oraşul subteran”, cum i se mai spune) reprezintă, detaşat, principala atracţie. Aceasta deşi biletele de intrare sunt sensibil mai scumpe decat intrările la alte obiective turistice. Urmează centrul Chişinăului, Orheiul Vechi şi Cetatea Soroca”, subliniază Dumitru Luca, director general Corali Holidays.
Turul de Rusalii de anul acesta aduce comprimare de la 4 la 3 zile, dat fiind bugetul de timp destul de limitat al majorităţii celor interesaţi de această destinaţie.

Corali Holidays s-a axat strict pe cele trei zile libere pentru a da posibilitatea de a se bucura de acest program şi celor care nu-şi pot lua zile libere suplimentare. La fel a fost structurat şi programul dedicat zilei de 1 Iunie, care deja s-a vândut în totalitate.

“Este de remarcat felul în care se promovează, în ultimul an, Moldova turistică. Vorbim de o promovare targetată, eficientă, cu fonduri relativ puţine, dar atent gospodărite”, adaugă Dumitru Luca.

De ce aleg turiştii din România Republica Moldova? Mulţi români au rădăcini în acea zonă; alţii sunt deschişi către destinaţii noi si doresc sa exploreze; alţii, mai avizaţi, doresc să se convingă de ce gastronomia şi vinurile moldoveneşti au ajuns renumite în
toată Europa. Majoritatea turiştilor Corali Holidays care aleg Moldova provin din Bucureşti şi Ploieşti, precum şi din regiunea Moldovei (în special din Bacău).

Pentru programul “Rusalii în Basarabia” un turist va plăti 95 de euro pentru loc în cameră dublă, iar pentru un supliment single, 30 de euro. Cazarea va fi la hotelul Cosmos 3*, situat în centrul Chişinăului. Plecarea are loc din Bucureşti, pe ruta Ploieşti – Buzău – Focşani – Bârlad – Albiţa. Pe lângă transportul asigurat, va fi şi un însoţitor de grup.

Proximitatea şi limba comună constituie atu-uri importante în favoarea alegerii Republicii Moldova de către turiştii români. Chiar dacă natura nu a fost foarte generoasă cu ei – nu au munţi, nici mare, nici alte forme spectaculoase de relief – acolo se pune, însă, mare preţ pe tradiţii, iar ospitalitatea este la cel mai înalt nivel.

Potrivit consultanţilor Corali Holidays, Republica Moldova este recunoscută şi drept o ţară cu preţuri mici. Astfel, pentru serviciile de alimentaţie publică, tarifele sunt la mai puţin de 50% faţă de cele din România, însă calitatea serviciilor este net superioară. Bunurile alimentare de larg consum sunt cu 10-30% mai ieftine (la băuturile alcoolice şi ţigări chiar mai mult); la cele nealimentare, preţurile sunt similare celor din România. Intrările la obiectivele turistice au tarife simbolice (cu excepţia Cricovei, unde un tur ghidat de circa o oră şi 40 minute costă circa 19 euro). Serviciile de cazare sunt cu 10-20% mai ieftine ca la noi.

Până în prezent, Corali Holidays a avut turişti care au ales această destinaţie din toate categoriile: nostalgici de vârsta a treia, născuţi ori cu rădăcini în Republica Moldova, tineri curioşi de a face comparaţie, amatori de shopping, gurmanzi. Fiecare a
găsit câte ceva interesant, iar unii chiar au revenit la scurt timp.

Lasa un comentariu