Sport

De ce Simona Halep n-a reușit să plece cu trofeul turneului de la Roma

Publicat de Diana F
Simona Halep, 26 de ani, locul 1 WTA, a pierdut clar finala turneului de la Roma, 0-6, 4-6, cu ucraineanca Elina Svitolina, 23 de ani, locul 4 WTA, și a făcut radiografia acestui eșec.

„Elina a fost solidă. Este solidă de fiecare dată când joc împotriva ei. A fost un meci bun făcut de adversara mea, cu siguranță că merită victoria. Cred că am fost puțin cam rigidă astăzi. Am ratat foarte mult. Nu am putut să alerg, mușchii mei au fost puțin înțepeniți. Știam că va trebui să alerg în acest meci, dar nu am putut să o fac.

Nu am început bine meciul, iar ea a alergat mult mai mult decât mine și nu a ratat, spre deosebire de mine. Apoi, meciul a devenit mai bun și e bine că am putut să termin meciul puternică. Azi, pur și simplu nu am fost suficient de fresh pentru a începe meciul mai bine.

Am încercat să încep să ratez mai puțin. De fiecare dată când pierd ușor un set e pentru că ratez foarte mult. E vorba de ziua pe care o prind, de fiecare dată e diferit. Azi, meciul a avut o încărcătură fizică aparte. Sunt puțin dezamăgită pentru că nu am putut produce un tenis mai bun în primul set, dar am întâlnit o jucătoare foarte solidă”, a declarat Halep.

Ea a explicat ce crede că se va întâmpla la Roland Garros.

„Acolo e puțin diferit. Istoria turneului îl face special și simți mai multă presiune. Sunt mai multe meciuri, atmosfera e diferită, e mai multă lume. Cinci-șase jucătoare sunt mai puternice pe zgură. Dar tenisul feminin s-a schimbat și fiecare turneu e deschis oricărui rezultat. Fiecare jucătoare are o șansă să câștige un turneu, chiar și un turneu de Mare Șlem.

Așa că vom vedea ce va fi. Nu vreau să spun nimic despre rezultate, ci vreau doar să merg acolo pentru a juca. Vom vedea ce se va întâmpla”, a încheiat Simona.

Citește și:

Sărbătoare MARE mâine. Ce nu TREBUIE să faci în această zi

Lasa un comentariu