Prima pagina Societate

De la 1 ianuarie 2019, autovehiculele care nu vor avea ITP valabil, nu vor mai putea fi valorificate prin Programele Rabla şi Rabla Plus

Publicat de Grigore Bogdan
Preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Cornel Brezuică, a declarat la o conferinţă ca de la 1 ianuarie 2019, autovehiculele care nu vor avea  ITP valabil nu vor mai putea fi valorificate prin Programele Rabla şi Rabla Plus.

„Am considerat că ITP-ul este o condiţie obligatorie în ceea ce priveşte casarea unei maşini şi stoparea poluării, deoarece ITP-ul dă dreptul utilizatorului sau proprietarului de autovehicul de a funcţiona, de a circula pe drumurile publice. Atâta timp cât acesta nu are un ITP valabil, nu poate circula. În consecinţă, nu generează nici emisii şi tocmai acesta a fost considerentul pentru care am introdus în actul normativ care este în vigoare, dar cu aplicabilitate începând cu ianuarie 2019, tocmai pentru a nu crea o blocare a pieţei, condiţia de ITP valabil. Deci, dorim să scoatem din circulaţie toate autovehiculele care generează emisii de poluanţi şi să le înlocuim cu unele noi şi mai puţin poluante”, a explicat Brezuică.

Lasa un comentariu