Justitie Prima pagina

Decizia CSM: Lazăr a încălcat codul deontologic când a folosit formularea „inculpaţi de rang înalt”

Publicat de Grigore Bogdan
Plenul CSM a hotarat luni că procurorul general al României a încălcat codul deontologic al magistraților când a folosit formularea „inculpați de rang înalt”, informeaza Antena3.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a precizat luni, înaintea plenului CSM, că exprimarea lui privind „inculpaţii de rang înalt” se referă la inculpaţii de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care se ocupă cu infracţiuni de nivel mediu sau înalt.

„Este foarte simplu. Inculpaţi de rang înalt sunt cei care sunt de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Dacă vă uitaţi în lege, aşa scrie acolo: DNA e făcută pentru a combate un anume gen de criminalitate, corupţia, dar nu la un nivel scăzut, ci la nivel de mijloc şi înalt. Cel mai adesea, la nivel înalt. Prin urmare, inculpaţii DNA sunt inculpaţi de rang înalt”, a declarat Augustin Lazăr, la sediul CSM.

„Domnul Lazăr, din 2-3 termene, sigur trage de timp, poate îi expiră mandatul în funcţia de general. Nu ştiu (dacă va reprezenta Ministerul în proces, n.r.). De la Ministerul Justiţiei nu se duce ministrul să susţină cauze. Avem o direcţie de contencios, unde sunt specialişti bine pregătiţi”, a declarat ministrul Tudorel Toader.

Lasa un comentariu