Panorama Prima pagina

DECIZIE Ce vor face Donald Trump și Kim Jong Un

Publicat de Diana F
Un eventual război nuclear dintre SUA și Coreea de Nord ar putea fi rezolvat pe cale paşnică. Președintele american, Donald Trump, a acceptat să se întâlnească cu omologul său nord-coreean, Kim Jong Un, până în luna mai, drept răspuns la invitația Phenianului. Anunțul a fost făcut de un oficial de rang înalt al Coreei de Sud, după discuția avută cu liderul de la Casa Albă, scrie publika.md.

”Kim Jong Un și-a exprimat dorinţa de a se întâlni cu preşedintele Trump, cât mai curând posibil. Preşedintele Trump a apreciat acest lucru şi a informat că se va întâlni pe Kim Jong-Un până în luna mai, pentru a atinge denuclearizarea”, a declarat Chung Eui-Yong, şeful Biroului de Securitate Naţională al Coreei de Sud.

Potrivit oficialului de la Seul, care a avut o discuție în prealabil și cu președintele Kim Jong Un, Phenianul este pregătit să suspende testarea rachetelor balistice și a altor arme nucleare. Totodată, liderul Coreei de Nord a declarat că este conștient că exercițiile militare comune dintre Washington și Seul trebuie să continue. O întrevedere între Kim Jong Un şi Donald Trump ar însemna un pas major în rezolvarea tensiunilor dintre cei doi.

Lasa un comentariu