Politică Prima pagina

Decizie: Moțiunea de cenzură va fi votată sâmbătă

Publicat de Grigore Bogdan
Birourile Camerei Deputaţilor şi Senatului au hotărât ca moţiunea de cenzură să fie citită astăzi, începând cu ora 15:00, iar votul urmează să fie dat sâmbătă, la ora 11:00.

„Programul pe care Birourile Permanente Reunite l-au stabilit: Pentru astăzi la ora 15:00 e citirea şi sâmbătă la ora 11:00 dezbaterea şi votul. Ce a invocat domnul Ponta la ieşire este că dacă nu va fi cvorum va urma un nou BPR care va stabili o altă dată a moţiunii. Cei 237 care au semnat înseamnă că au şi citit ce au semnat. Au mai fost moţiuni care au fost citite şi duminica. Dacă e o urgenţă pentru a debarca acest guvern putem veni şi sâmbătă. Regulamentar se vine la trei zile de la prezentare. Regulamentar vine data de sâmbătă. Înţeleg că este o urgenţă să fie debarcat acest guvern. pentru noi este o urgenţă să arătăm că aceşti 237 care au semnat nu vor vota. Noi ne bazăm pe faptul că noi vom veni la această moţiune de cenzură şi nu vom vota”, a afirmat Florin Iordache, la finalul şedinţei BPR.

PNL a depus marți moțiunea de cenzură, susținută de USR, UDMR, PMP, Pro România și ALDE. Textul a fost semnat de 237 de parlamentari. Birourile Permanente s-au reunit miercuri pentru a stabili calendarul, după ce inițial trebuia ca o decizie să se ia marți seară, însă nu a fost cvorum.

Lasa un comentariu