Politică Prima pagina

Deputatul USR, Lucian Viziteu, face praf programul „Contul Junior”: „Schema prezentantă de Guvern reprezintă însă o minciună…nu urmăresc în realitate nici politicile de economisire şi nici binele copiilor ci doar să se împrumute cu forţa de la români”

Publicat de Grigore Bogdan
Lucian Viziteu, deputat USR, a acuzat Guvernul se împrumută cu forţa prin „Contul Junior” şi i-a îndemnat pe parinti să nu apeleze la acest program guvernamental destinat copiilor, deoarece nu au nicio garanţie că îşi vor primi banii înapoi.

„Guvernul socialist este atât de disperat să atragă bani suplimentari cât mai urgent pentru a-şi putea face bugetul pe 2019 încât a ajuns să viseze şi la banii pe care părinţii îi pun deoparte pentru copiii lor”, a declarat, potrivit unui comunicat de presă, deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu.

El susţine că prin programul „Contul Junior” Guvernul vrea să se împrumute ”cu forţa” de la români.

„Schema prezentantă de Guvern reprezintă însă o minciună, căci aceştia nu urmăresc în realitate nici politicile de economisire şi nici binele copiilor ci doar să se împrumute cu forţa de la români. Dacă Guvernul ar urmări cu adevărat să susţină politicile de economisire nu ar lega acest proiect de Trezorerie ci ar gândi politici pentru ca părinţii să păstreze banii copiilor în bănci comerciale. Pentru banii depuşi în bănci statul poate de exemplu să elimine impozitele sau să acorde o bonificaţie. Diferenţa ar fi însă că părinţii ar avea acces oricând la banii pe care îi depun şi nu doar atunci când copilul va împlini 18 ani”, explică liderul USR.

„Statul român nu a reuşit niciodată în ultimele trei decenii să administreze bugetul fără a se împrumuta, deci nu există garanţia că banii pe care părinţii îi depun vor mai exista în timp sau vor avea măcar aceeaşi valoare. Statul ne spune din gură că susţine economisirea însă în realitate acei bani nu sunt economisiţi ci sunt cheltuiţi în secunda doi. Nu discutăm deci despre economisire ci despre o hoţie pe faţă. De aceea, le recomand tuturor să găsească modalităţi de economisire care să le garanteze faptul că acei bani le aparţin în orice moment şi că îi pot utiliza oricând doresc, în interesul lor şi al copiilor”, a mai afirmat deputatul USR.

Lasa un comentariu