Politică Prima pagina

Dezbateri pe Legea offshore. Vosganian despre investitori: „Dânşii nu sunt de acord cu introducerea impozitului pe venitul suplimentar”

Publicat de Grigore Bogdan
Varujan Vosganian, liderul grupului deputaţilor ALDE, a declarat in urma discuţiile pe Legea Offshore între grupurile parlamentare şi reprezentanţii companiilor petroliere, că investitorii nu sunt de acord cu introducerea impozitului pe venitul suplimentar, informeaza Mediafax.

„Dânşii au ridicat obiecţii cu privire la existenţa impozitului pe venitul suplimentar, să nu ascundem acest lucru. Pentru dânşii este o expresie a instabilităţii fiscale. Noi spunem că este o corespondenţă legislativă a unei realităţi, pentru că în clipa în care al liberalizat preţul la gaze, am desfiinţat şi sistemul limitării preţului la gaz, ceea ce aduce profituri suplimentare însemnate industriei gaziere. Este un impozit pe care îl plătesc şi Romgaz şi OMV. Dânşii nu sunt de acord cu introducerea impozitului pe venitul suplimentar. Impozitul pe veniturile suplimentare după opinia mea este obligatoriu în contextul în care rata profitului din industria gazieră este mult mai mare decât toate celelalte industrii şi fiind vorba de o resursă naturală supraimpozitarea este firească, nu o facem numai noi”, a declarat liderul de grup al deputaţilor ALDE, Varujan Vosganian, după discuţiile purtate, miercuri la Parlament, cu companiile petroliere.

Soluţia propusa de Vosganian este ca pe perioada în care se fac exploatări în Marea Neagră, legea să nu fie schimbată.

„Soluţia de compromis după opinia mea şi am exprimat-o la finalul discursului, este aceea în care dacă noi angajăm că legea odată votată nu se va schimba pe perioada în care dânşii vor funcţiona, această perioadă poate fi până la 2028, perioadă în care legea pe care o votăm noi să rămână neschimbată”, a completat Vosganian.

Lasa un comentariu