Justitie Prima pagina

DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE. Fratele procurorului care a instrumentat cazul lui Toni Greblă face ACUZAŢII GRAVE: “Am fost condamnat pentru că nu ascultam ORDINELE SRI”

Publicat de Andrei P

Fratele procurorului care a instrumentat dosarul fostului judecător CCR, Toni Greblă, face dezvăluiri cutremurătoare. Acesta a spus, la emisiunea Sinteza Zilei, că a ajuns să fie condamnat pe o “făcătură” pentru că nu asculta comenzile SRI.

“Întreaga poveste a fost ciudată de la început, de la ziua percheziției când a venit ditamai procurorul cu mascații la ușă cu un mandat în care apăreau toate infracțiunile din Codul penal (în afară de crimă și viol) din care nu a rămas mare lucru, dar suficient cât să fiu ridicat și dus la București (…) Am fost reținut în celulă cu oameni despre care am aflat acolo că erau în arest în cauze instrumentate de fratele meu. Pe parcursul cercetării mele penale au fost audiați într-o manieră mai puțin ortodoxă, cu amenințări directe sau voalate, inclusiv la familie, zeci de oameni, unii care, bieții de ei, nici nu știau de ce sunt chemați sau chiar nu mă cunoșteau. Sunt lucruri care apar inclusiv în declarațiile date la instanțele din Suceava când unii dintre cei audiați au recunoscut că li s-a dat să semneze declarația cu “sugestii” sau chiar redactată anterior”, susține Ionuț Vartic, fratele fostului procuror Marius Vartic, cel care a instrumentat dosarul prin care Toni Greblă.

“Tot dosarul este plin de …SRI. Am fost condamnat pentru a fi dat de exemplu la Suceava unde eram cunoscut ca un om profesionist, omul care nu distruge agenții economici de dragul planului de amenzi, omul care nu răspundea comenzilor SRI, omul care încerca să aplice legea nu doar în litera, ci și în spiritul ei. În final nu s-a reținut nici un prejudiciu în sarcina mea. E greu și pentru judecători să mă judece pe baza unui rechizitoriu atât de prost făcut și cu atât de puțină coerență. În rest, fiecare răspunde pentru acțiunile lui și își poartă crucea așa cum poate. Nu m-am bucurat, nici când procurorul meu de caz, Eugen Stoina, a plecat din DNA, nici când a căzut Florian Coldea pentru că nu mai contează pentru mine de ce mi s-au întâmplat toate acestea. Important este că s-au întâmplat, că eu am trecut peste ele și că mă pot uita în ochii oricui cu demnitate”, a mai transmis Ionuț Vartic.

CITEŞTE ŞI:

Liviu Pleșoianu ÎL DISTRUGE pe Klaus Iohannis. Cuvinte GRELE: “Personaj GONFLAT, IPOCHIMEN RUDIMENTAR”

Lasa un comentariu