Opinii

Din subteranele mâloase ale politicii mioritice

Publicat de Eugen Roman
Se pregăteşte o nouă dezertare din PSD. Paul Stănescu şi alti câţiva parlamentari îl preferă pe vechiul şef, Victor Ponta. Asta poate modifica echilibrul de putere şi aşa destul de instabil.

Sfătuitorul de taină şi fostul companion de chefuri al lui Dragnea, generalul Coldea, îl impinge, alături de alti apropiaţi, pe şeful PSD, la candidatura la Preşedinţie. Inţelegerea făcută cu Călin Popescu Tăriceanu va cădea. S-a întâmplat cu Antonescu şi Ponta, mai ieri.  Este evident că Dragnea, care, în cea mai bună perioada a sa, la alegerile din 2016, ajunsese la cca 30% simpatie publică, în vreme ce PSD a avut (după cum s-a văzut) 45%, va pierde cu brio. Acum, în mai toate sondajele, se învârte pe la 10%. Forţa partidului îl poate împinge uşor în turul 2, dar acolo se va opri. Iar C P Tăriceanu, singur, nu are nici o şansă, deşi ar fi, de departe, cea mai bună variantă posibilă (fără a-l idealiza, desigur).

În partea cealaltă, PNL e cam terminat, iar după alegerile europarlamentare, există o probabilitate foarte mare (sa nu zic sigur) ca dl Orban să fie înlocuit de unul din foştii lideri PDL, cu notorietate, cum ar fi Falcă, de exemplu, sau altul asemenea.

Dacă “distinsa“ doamnă Codruţa Kovesi va pierde poziţia de Procuror European, ceea ce, în ciuda aparenţelor, este extrem de probabil, apare ca o opţiune pentru preşedinţie, foarte agreată, de cam toate forţele politice de dreapta (inclusiv de viitoarea conducere a PNL). Discursul LCK, din ultima vreme are un caracter din ce în ce mai pronunţat politic, după cum se poate observa cu ochiul liber.

Va apărea astfel un tandem de “maximă competenţă” LCK – Preşedinte, Cioloş – Prim Ministru (că deja are experienţă!), susţinut de toate forţele de dreapta PNL, USR,  PLUS, alături de servicii şi “fanii” europeni.

Klaus – raus!

Astfel o vom avea pe Codruţa – Preşedinte, pe Cioloş – Prim Ministru, iar pe domnul Coldea din nou şef la SRI (la vedere sau din umbră).

Vi se pare o ipoteză de coşmar?!? Nu uitaţi că trăim în România, tărâmul lui Dracula (Vlad Ţepeş, pentru cei cu sensibilităţi naţionaliste) cu care doamna Kovesi se şi compara cu ceva timp în urmă.

Eugen Roman

Lasa un comentariu