Politică Prima pagina

Discuţii tensionate, astăzi, la Ministerul Transporturilor pe tema proiectului de ridesharing

Publicat de Grigore Bogdan
Astăzi, la Ministerul Transporturilor, a avut loc dezbaterea publică a proiectului de OUG privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto. Reprezentanţii firmelor de taxi şi-au susţinut vehement nemulţumirile legate de companiile de ridesharing, informează Mediafax.

Taximetriştii au ameninţat cu greva foamei şi i-au acuzat pe şoferii care colaborează cu Uber, Bolt şi Clever că fac parte dintr-un sistem de taxi paralel.

Taximetriştii au mai susţinut că legea le permite şoferilor care utilizează platformele online să falimenteze programul Rabla, întrucât pot folosi maşini cu 15 ani vechime. „Vreţi să faceţi din taximetrie ajutor social pentru hârburi”, au strigat taximetriştii în sala de conferinţe a Ministerului Transporturilor. „Astăzi, o Dacie cu semnătura lui Iliescu poate să facă Bolt”, au mai adăugat aceştia.

„Menţionăm că termenul minimal prevăzut de Legea nr. 52/2003, republicată pentru primirea de propuneri/observaţii este de 10 zile calendaristice. La cererea reprezentantului Uniunii Generale a Industriaşilor din România în Comisia de Dialog Social (CDS) de la nivelul MT (care are şi calitatea de preşedinte COTAR), în data de 6 iunie 2019, au avut loc dezbaterile din cadrul subcomisiei de specialitate din cadrul CDS. În cadrul şedinţei, reprezentanţii celor 11 confederaţii sindicale şi patronale reprezentative la nivel naţional au avut ocazia să îşi prezinte propunerile de modificare pentru fiecare articol al proiectului de act normativ. În vederea asigurării consultării tuturor persoanelor interesate, la iniţiativa Ministerului Transporturilor, în data de 10 iunie 2019 este organizată şedinţa de dezbatere publică, organizată conform dispoziţiilor Legii nr. 52/2003. După desfăşurarea acestei şedinţe, se va organiza în cel mai scurt timp şedinţa plenului Comisiei de Dialog Social de la nivelul Ministerului Transporturilor, şedinţă în cadrul căreia reprezentanţii confederaţiilor sindicale şi patronale reprezentative la nivel naţional vor prezenta punctul de vedere cu privire la proiectul de act normativ. Precizăm că, după publicarea proiectului, pe site-ul MT a fost iniţiată, în conformitate cu HG nr. 521/2005, şi consultarea care vizează structurile asociative din administraţia publică locală (Asociaţia Comunelor din România, Asociaţia Oraşelor din România, Asociaţia Municipiilor din România şi Uniunea Consiliilor Judeţene din România)”, precizează ministerul.

Lasa un comentariu