More

  Dog german sau Marele Danez: Ce temperament și caracteristici are

  Câinele German, cunoscut și sub denumirea de Marele Danez, este o rasă impresionantă, cu o istorie bogată și o personalitate distinctă. Această rasă a captivat inimile iubitorilor de câini din întreaga lume datorită dimensiunii sale impresionante și a caracterului său blând, dar ferm. 

  În acest articol, vom explora în profunzime temperamentul și caracteristicile distinctive ale acestui câine nobil. Vom dezvălui secretele comportamentului său, ne vom bucura de frumusețea sa uimitoare și vom descoperi ce face ca Dogul German să fie atât de iubit și respectat în lumea canină.

  Despre Dog german

  Despre Dog german

  Sursa foto

  Dogul German, cunoscut și sub numele de Marele Danez, este o rasă de câini impresionantă, recunoscută pentru dimensiunile sale masive, eleganța și personalitatea sa blândă. Iată câteva informații generale despre această rasă:

  Dimensiuni impresionante: Dogul German este una dintre cele mai mari rase de câini din lume. Masculii pot atinge înălțimi de până la 76 de centimetri la greabăn și pot cântări între 68 și 91 de kilograme, în timp ce femelele sunt puțin mai mici.

  Aspect impresionant: Această rasă se remarcă prin aspectul său aristocratic. Are o capă groasă și scurtă, cu variante de culori care pot include mantie albă cu pete neagră, albastru, negru, cărămiziu sau harlequin (bicolor).

  Personalitate blândă: Dogul German este cunoscut pentru temperamentul său blând și iubitor. Deși dimensiunile lor pot părea intimidante, acești câini sunt adesea blânzi, devotați și afectuoși cu membrii familiei lor.

  Inteligență și învățare rapidă: Această rasă este destul de inteligentă și poate fi instruită cu succes cu condiția să se folosească metode de dresaj pozitive și consecvente.

  Adaptabilitate: Dogul German este, în general, un câine adaptabil care poate trăi fericit atât într-o casă mare, cât și într-un apartament, cu condiția să primească suficientă atenție și exercițiu fizic.

  Viață lungă și sănătoasă: Cu o îngrijire adecvată, Dogul German poate trăi între 7 și 10 ani. Este important să se ofere alimentație de calitate și să se monitorizeze sănătatea lor, deoarece acești câini pot fi predispuși la anumite probleme de sănătate, cum ar fi torsionul gastric sau displazia șoldului.

  Protecție și loialitate: Deși sunt în general prietenoși, Dogii Germani pot fi și câini de pază eficienți, datorită dimensiunii lor impunătoare și atenției acordate familiei.

  Necesități de exercițiu: Această rasă necesită exercițiu regulat pentru a se menține în formă și pentru a evita problemele de greutate. Plimbările regulate și sesiunile de joacă sunt esențiale pentru starea lor de bine.

  Dogul German este o rasă cu o personalitate și o frumusețe distincte, iar iubitorii de câini apreciază în mod special caracterul lor unic și devotamentul lor față de familie. 

  Cum arată un câine de rasă Dog german

  Cum arată un câine de rasă Dog german

  Sursa foto

  Câinii de rasă Dog German (Marele Danez) sunt cunoscuți pentru aspectul lor impresionant și aristocratic. Iată o descriere a aspectului tipic al unui câine Dog German:

  Dimensiuni masive: Dogii Germani sunt câini foarte mari, cu corpuri musculoase și o talie impunătoare. Masculii sunt, în general, mai mari decât femelele și pot atinge înălțimi de până la 76 de centimetri la greabăn și pot cântări între 68 și 91 de kilograme.

  Cap mare: Acești câini au capete mari, cu botul lung și labele mari. Urechile lor sunt de obicei mari și în formă de vârf de trifoi, dar pot fi tăiate în unele țări pentru a le da o formă dreptunghiulară.

  Ochi expresivi: Ochii Dogului German sunt de obicei mari, rotunzi și expresivi. Culorile ochilor pot varia, dar cele mai comune sunt căprui sau albaștri.

  Mantie groasă și scurtă: Acești câini au o blană scurtă, densă și lucioasă. Culoarea blănii poate fi variată, inclusiv mantie albă cu pete negre, albastru, negru, cărămiziu sau harlequin (bicolor).

  Gât și picioare lungi: Gâtul Dogului German este lung și elegant, iar picioarele sunt puternice și drepte.

  Coada lungă: Coada lor este lungă și subțire și se potrivește cu restul corpului.

  Aspect general aristocratic: Dogii Germani au un aspect general impresionant și aristocratic, cu o postură mândră și o expresie calmă și senină.

  Personalitate și temperament

  Personalitate și temperament

  Sursa foto

  Marele Danez, cunoscut și sub numele de Dog German, este o rasă de câini cunoscută pentru personalitatea sa distinctă și temperamentul său blând. Iată câteva trăsături caracteristice ale personalității și temperamentului Marele Danez:

  • Blândețe și iubire: Marele Danez este adesea descris ca un câine extrem de iubitor și loial față de familia sa. Sunt cunoscuți pentru afecțiunea lor profundă și se atașează puternic de oamenii din viața lor.
  • Natura calmă: Acești câini au o natură calmă și liniștită, ceea ce îi face să fie excelente companii pentru familii. Deși sunt mari și impresionanți, sunt de obicei prietenoși și toleranți, mai ales cu copiii.
  • Afectuoși: Marele Danez este un câine extrem de afectuos și este adesea gata să ofere multă atenție și afecțiune proprietarilor săi. Le place să fie în centrul atenției și să facă parte din activitățile de familie.
  • Loiali și protectori: Deși sunt în general prietenoși, Marele Danez poate fi, totodată, câini de pază eficienți. Sunt loiali și vor proteja casa și familia lor dacă simt vreun pericol.
  • Adaptabili: Acești câini sunt adesea considerați a fi destul de adaptați la diferite medii și stiluri de viață. Cu toate acestea, trebuie să fie bine socializați și să primească o educație corespunzătoare de la o vârstă fragedă pentru a-și dezvolta un comportament adecvat.
  • Inteligenți și dornici să învețe: Marele Danez este o rasă inteligentă și poate învăța comenzi și trucuri cu ușurință. Cu toate acestea, pot avea uneori o latură încăpățânată și pot fi sensibili la tonul vocii stăpânului.
  • Exericții fizice moderate: Deși sunt mari, Marele Danez nu necesită exerciții fizice intense. O plimbare zilnică și sesiuni de joacă vor fi suficiente pentru a-i menține sănătoși și fericiți.
  • Viață lungă: Speranța de viață a Marele Danez este, în general, în jur de 7-10 ani, iar îngrijirea adecvată, inclusiv o dietă sănătoasă și vizite regulate la veterinar, poate ajuta la prelungirea vieții lor.

  Cum se dresează câinii din rasa Dog German 

  Cum se dresează câinii din rasa Dog German 

  Sursa foto

  Dresajul câinilor din rasa Dog German (Marele Danez) poate fi o experiență plină de satisfacții, dar necesită răbdare, consistență și o abordare pozitivă. Iată câteva sfaturi pentru a dresa un Dog German cu succes:

  • Începe devreme: Ideal este să începi dresajul când câinele este încă un pui. Cu cât începi mai devreme, cu atât va fi mai ușor să dezvolți comportamente dorite și să previi problemele de comportament.
  • Folosește metode de dresaj pozitive: Încurajează comportamentele bune și recompensează-le cu recompense sau mângâieri. Evită utilizarea pedepselor fizice sau a metodelor de dresaj dure, deoarece acestea pot dăuna relației cu câinele și pot cauza anxietate sau agresiune.
  • Fii consecvent: Pentru a fi eficient, dresajul trebuie să fie consecvent. Folosește aceleași cuvinte și comenzi pentru aceleași acțiuni și asigură-te că toată familia și oricine se ocupă de câinele tău folosește aceleași reguli și comenzi.
  • Învăță comenzi de bază: Începe cu comenzi de bază precum „stai,” „așează-te,” „la picior,” și „lasă.” Acestea sunt utile pentru controlul câinelui și pentru a-l menține în siguranță.
  • Socializează-l: Dogii Germani trebuie socializați în mod activ cu alți câini, oameni și medii diferite. Acest lucru îi va ajuta să devină câini bine adaptați și încrezători.
  • Antrenează-l să meargă la lesă: Deoarece Dogii Germani sunt câini mari și puternici, este important să-i înveți să meargă la lesă fără să tragă. Folosește tehnici de antrenament cu lesa, astfel încât plimbările să fie plăcute pentru amândoi.
  • Recompensează-l cu mâncare: Dogii Germani sunt adesea motivați de mâncare. Poți folosi gustări sănătoase și delicioase ca recompense pentru comportamentul dorit în timpul dresajului.
  • Fii răbdător: Dogii Germani pot fi încăpățânați și sensibili la tonul vocii stăpânului. Fii răbdător și încurajează comportamentul corect în loc să te enervezi.
  • Angajează un antrenor profesionist: Dacă te simți depășit sau dacă câinele are probleme de comportament severe, consideră angajarea unui antrenor de câini profesionist. Aceștia pot oferi îndrumare specializată și asistență în abordarea problemelor de comportament.
  • Fă sesiuni de dresaj scurte și pozitive: Sesiunile de dresaj ar trebui să fie scurte, de aproximativ 10-15 minute, și să se desfășoare într-un mediu liniștit și lipsit de distracții. Încurajează câinele cu recompense și jocuri pentru a menține sesiunile pozitive și distractive.

  Amintiți-vă că fiecare câine este unic, iar ritmul și abordarea de dresaj pot varia. 

  Ce mănâncă un Dog german

  Ce mănâncă un Dog german

  Sursa foto

  Alimentația unui Dog German (Marele Danez) trebuie să fie echilibrată și nutritivă pentru a susține sănătatea și bunăstarea acestui câine de talie mare. Iată câteva aspecte importante de luat în considerare în ceea ce privește hrana unui Dog German:

  • Hrana uscată de calitate: 

  Hrana uscată pentru câini de înaltă calitate este adesea recomandată pentru Dogii Germani, deoarece furnizează nutrienți esențiali și contribuie la menținerea sănătății orale. Asigură-te că hrana aleasă este adecvată vârstei, nivelului de activitate și stării de sănătate a câinelui.

  • Cantitatea de hrană: 

  Doza zilnică de hrană pentru un Dog German depinde de vârstă, greutate, nivel de activitate și alți factori individuali. Consultă recomandările producătorului de hrană sau discută cu medicul veterinar pentru a stabili cantitatea corectă de hrană pentru câinele tău.

  • Alimentație de două ori pe zi: 

  Este recomandat să împarți porția zilnică de hrană în două mese pentru a evita suprasolicitarea stomacului și pentru a preveni riscul de dilatație-torsiune gastrică (o afecțiune periculoasă la câinii de talie mare).

  • Evită hrana umană: 

  Nu hrăni Dogul German cu mâncare pentru oameni, în special cu alimente toxice pentru câini, cum ar fi ciocolata, ceapa, strugurii sau alcoolul. Aceste alimente pot fi dăunătoare sau chiar letale pentru câini.

  • Apă proaspătă: 

  Asigură-te că câinele are întotdeauna acces la apă proaspătă. Dogii Germani pot consuma cantități semnificative de apă datorită mărimii lor.

  • Suplimente și alimente speciale: 

  Uneori, câinii pot avea nevoi dietetice speciale din cauza problemelor de sănătate. Consultă medicul veterinar pentru recomandări cu privire la suplimente sau alimente speciale, dacă este necesar.

  • Monitorizarea greutății: 

  Dogii Germani au o predispoziție la probleme de greutate și pot deveni supraponderali. Menținerea unui control regulat al greutății și ajustarea cantității de hrană în funcție de nevoi este esențială.

  • Alergii alimentare: 

  Unii câini pot dezvolta alergii alimentare sau intoleranțe. Dacă observi semne de alergii, cum ar fi mâncărime, erupții cutanate sau probleme gastrointestinale, consultă medicul veterinar pentru a discuta despre posibilele schimbări ale dietei.

  Îngrijire și toaletaj

  Îngrijire și toaletaj

  Sursa foto

  Îngrijirea și toaletajul corespunzători sunt esențiale pentru menținerea sănătății și bunăstării unui Dog German (Marele Danez). Iată câteva aspecte importante de luat în considerare:

  • Igiena blănii: 

  Blana Dogului German este scurtă și densă, ceea ce o face relativ ușor de întreținut. Periați câinele în mod regulat, cel puțin o dată pe săptămână, pentru a îndepărta părul mort și pentru a preveni încurcarea. Acest lucru ajută la menținerea unui aspect sănătos al blănii și reduce căderea părului în casă.

  • Baie: 

  Dogii Germani nu necesită băi frecvente, deoarece prea multă baie poate duce la uscarea pielii și la pierderea uleiurilor naturale ale blănii. Baia ar trebui să fie necesară doar atunci când câinele este murdar sau mirositor. Folosește un șampon blând și adecvat pentru câini.

  • Curățarea urechilor: 

  Verifică periodic urechile câinelui și curăță-le dacă observi orice acumulare de ceară sau murdărie. Utilizează o soluție specială pentru curățarea urechilor câinilor și o compresă moale pentru a evita deteriorarea urechilor.

  • Igiena orală: 

  Menținerea igienei dentare este crucială pentru prevenirea problemelor dentare și a respirației urât mirositoare. Periați dinți câinelui zilnic sau de câteva ori pe săptămână cu o pastă de dinți specială pentru câini.

  • Tăierea ghearelor: 

  Verifică periodic ghearele câinelui și taie-le dacă sunt prea lungi. Dacă nu ești sigur cum să faci acest lucru în siguranță, poți solicita ajutorul unui veterinar.

  • Examinare medicală regulată: 

  Programul de vaccinare și examinările medicale regulate sunt esențiale pentru menținerea sănătății câinelui. Discută cu medicul veterinar despre vaccinurile și măsurile preventive recomandate pentru Dogul tău German.

  • Exerciții și activități: 

  Dogii Germani au nevoie de exerciții regulate pentru a-și menține starea de sănătate și pentru a preveni creșterea în greutate. Asigură-te că îi oferi suficiente plimbări și sesiuni de joacă zilnic.

  • Controlul greutății: 

  Monitorizează greutatea câinelui și asigură-te că este într-o formă fizică sănătoasă. Supraponderalitatea poate avea un impact negativ asupra sănătății lor.

  • Socializare și educație: 

  Dogii Germani au nevoie de socializare și educație adecvată pentru a deveni câini bine adaptați și bine educați. Oferă-le oportunități de a interacționa cu alți câini și oameni și investește timp în dresajul lor.

  • Iubire și atenție: 

  Nu uita că un Dog German este, în primul rând, un companion și un membru al familiei. Acesta are nevoie de multă iubire, atenție și interacțiune cu oamenii pentru a fi fericit și sănătos.

  Îngrijirea și toaletajul regulat nu numai că contribuie la starea fizică a câinelui, ci și la construirea unei relații sănătoase și de încredere între stăpân și câine.

  Boli de care poate suferi Marele Danez

  Boli de care poate suferi Marele Danez

  Sursa foto

  Marele Danez (Dog German) este o rasă mare de câine și, ca atare, poate fi predispus la diverse probleme de sănătate. Este important să fii conștient de aceste posibile afecțiuni pentru a le identifica și trata în timp util. Iată câteva dintre bolile și afecțiunile comune cu care se pot confrunta Dogii Germani:

  • Dilatație-torsiune gastrică: Aceasta este o afecțiune gravă în care stomacul câinelui se umple de aer și se rotește, blocând circulația sanguină și afectând organele adiacente. Este o urgență medicală și necesită intervenție chirurgicală imediată.
  • Displazia de șold: Este o afecțiune a șoldului în care articulația șoldului se dezvoltă anormal, ceea ce poate duce la durere și dificultăți de mișcare. Poate fi moștenită și poate necesita intervenție chirurgicală în cazurile severe.
  • Osteosarcomul: Dogii Germani sunt predispuși la osteosarcom, un tip de cancer osos. Este o afecțiune gravă și necesită tratament medical specializat.
  • Boli cardiace: Marele Danez poate dezvolta boli cardiace, cum ar fi dilatația atrială sau stenoza subaortică, care pot afecta funcția inimii.
  • Boli gastrointestinale: Problemele gastrointestinale, cum ar fi alergiile alimentare, boala inflamatorie intestinală sau sindromul de intestin iritabil, pot apărea la această rasă.
  • Probleme oculare: Dogii Germani pot fi predispuși la diverse afecțiuni oculare, inclusiv entropion (rularea pleoapelor spre interior), cataracta și boli ereditare ale ochilor.
  • Probleme de piele: Această rasă poate avea sensibilitate la anumite afecțiuni ale pielii, cum ar fi dermatita alergică, infecții cutanate sau boli autoimune ale pielii.
  • Boli ale urechilor: Datorită urechilor lor mari și suplimentare, Dogii Germani pot fi predispuși la infecții ale urechilor. Este important să se efectueze igiena regulată a urechilor și să se monitorizeze orice semne de infecție.
  • Probleme respiratorii: Când Dogii Germani cresc rapid, pot dezvolta probleme respiratorii din cauza dimensiunii lor mari și a construcției lor fizice. Acestea pot include sindromul branhiocefalic sau hiperventilația de efort.
  • Probleme ortopedice: Pe lângă displazia de șold, Dogii Germani pot avea și alte probleme ortopedice, cum ar fi osteocondroza disecantă (OD), care afectează articulațiile și osul.

  În concluzie, Marele Danez, sau Dogul German, este o rasă impresionantă de câini, cunoscută pentru mărimea sa impunătoare și personalitatea blândă.

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare