Justitie Prima pagina

Dosarul retrocedării plajelor. Borcea şi Mazăre au fost condamnaţi la 5, respectiv 9 ani de închisoare cu executare

Publicat de Grigore Bogdan
Fostul acţionar FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat joi noapte la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor si s-a predat la Poliţia Ilfov. Alături de el a fost condamnat si fostul primar al Constantei, Radu Mazăre, care a primit 9 ani de închisoare.

Cristian Borcea a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor si a fost încarcerat vineri la Penitenciarul Rahova. Instanţa a dispus şi confiscarea sumei de aproape un milion de euro.

Judecătorii instanţei supreme l-au condamnat, joi noapte, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, decizia fiind definitivă. În primă instanţă, fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, în acest dosar, în iulie 2017, la patru ani de închisoare cu suspendare.

El este acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.

Lasa un comentariu