Politică Prima pagina

Dragnea, nemilos cu Iohannis. Ce i-a transmis liderul PSD

Publicat de Diana F
Liviu Dragnea a lansat un avertisment dur la adresa lui Klaus Iohannis, după ședința CEX, unde s-a stabilit ziua şi ora marelui miting: sâmbătă, la ora 20.00, în Piaţa Victoriei, unde va avea loc demostraţia de susţinere a Guvernului Dăncilă. Va fi un miting cu participare din toată țara, organizația din Dâmbovița vrea să aducă 20.000 de oameni, cea din Giurgiu, 10.000, în timp ce organizația din Maramureș anunță că poate aduce 2000-3000 de oameni.

„Am discutat despre organizarea mitingului de sâmbătă 9 iunie începând cu ora 20.00. Un miting împotriva abuzurilor care se întamplă în România de mult timp, împotriva fapt ca democrația și statul de drept sunt puse sub semnul întrebarii, a arăta că suntem deciși să mergem până la capăt, drepturile cetățenilor sunt respectate. Îi așteptăm pe toți cei care doresc să trăiască într-o țară liberă, să nu mai fie instituții sub teroare, datorită unei propagande se pune problema ca o structură nelegitimă, obscură să paraziteze institutiile statului si sa instrumenteze decizii importante, intruziuni ilegale in viata privată a fiecărei persoane”, a spus Liviu Dragnea.

Ce a mai spus liderul PSD:

Despre suspendare:

Nu avem o decizie CCR, avem un comunicat. O să vedem ce face președintele și vom decide în consecință, nu vom fi de acord ca cineva, indiferent cine să se plaseze deasupra legii. Ideea lui Cioloș de a se face un referendum pentru a pune în discuție o decizie CCR. Am văzut pe cineva care spunea că decizia CCR nu e împotriva luI Iohannis, acești oameni au o atitiudine ca și cum ar susține dictatura în România. Dincolo de faptul că ei poate nu cred în așa ceva, dar susțin un sistem nedemocratic.

Despre referendum

Referendumul nu se poate organiza împotriva Constituției, când s-a pus o astfel de intenție, este afectată democrația.

Despre consultări cu Iohannis

Eu nu-i spun să face ce i se spune, ci ceea ce trebuie, așa cum reiese din atribuțiile constituționale. Dacă va fi o invitație, nu văd motive să o refuz.

Miting:

Domnul Tăriceanu nu e lider PSD, nu vor fi toți membrii PSD dintr-un motiv simplu, nu am găsit o capacitate ca să aducem toți membrii de partid. Eu voi fi acolo.

Fragilizarea PSD și Coaliției

Nu este fragilizat PSD. Nici Coaliția.

Mitingul LGBT

Noi facem miting autorizat și respectăm procedurile. Inastituțiile nu pot aproba două mitinguri în acelalși timp. Vor fi câteva sute de mii la mitingul nostru.

Pilonul II de Pensii:

Când se va întâmpla, eu personal vi le voi prezenta. este o campanie susținută de anumite societăți care au interese, eu nu vreau să rostogolesc, să măresc un subiect care nu este de actualitate, eu personal o să vă prezint care este situația și împreună cu domnul Tăriceanu vom lua o decizie.

Despre deplasarea Irinei Tănase în Elveția

Nu a acoperit cu cheltuielile nicio instituție, nici cu transportul. Am înțeles, nu vă interesează ce am discutat acolo.

Despre sentință

Orice are emoții, eu mi-am susținut nevinovăția, sper că orice s-a discutat pe parcursul procesului să fi convins judecătorii că sunt nevinovat.

Lasa un comentariu