Opinii Prima pagina

Dragnea, REPLICĂ INCENDIARĂ pentru Klaus Iohannis: „Legile justiţiei nu sunt un PORC”

Publicat de Anca D
În conferința de presă a lui Liviu Dragnea care a avut loc după Comitetul Executiv Național al PSD, unul dintre jurnaliști i-a solicitat un comentariu pe seama declarațiilor de vineri, la CSM, ale președintelui Iohannis, despre modificările la legile Justiției.

Klaus Iohannis și-a exprimat atunci încrederea că judecătorii Curții Constituționale (CCR) se vor apleca cu timp, cu profesionalism și cu obiectivitate asupra aspectelor contestate în legile Justitiei, despre care a spus că au fost adoptate fără transparență, printr-o procedură neclară, ad-hoc, cu „pumnul în gura opoziției” și sub presiunea timpului.
„Acea supercomisie specială a mers mai departe, printr-o procedură proaspăt inventată, o procedură parlamentară pe care în această formă nu am mai văzut-o niciodată, cu pumnul în gura opoziției, cu lucrat noaptea. De ce s-or fi grăbit să îngrașe porcul în ajun, nu ințeleg. Au ieșit trei legi contestate nu doar de opoziție, ci și de ICCJ. Eu regret, ca președinte, că s-a ajuns în România că legile justiției se discută în proceduri neclare, ad-hoc, cu nerespectarea unor cutume în procedura parlamentară și în final, aprobate în mare viteză și ajunse toate să fie contestate la CCR”, a subliniat presedintele”.
Răspunsul lui Liviu Dragnea a fost unul foarte scurt: „Nu cred că legile Justiției ar trebui să fie comparate cu un porc”, a afirmat Dragnea, fără a face alte comentarii.

Lasa un comentariu