Turism

Dubai, printre cele mai căutate locuri pentru întâlniri internaționale

Publicat de Diana F

Dubai este una dintre cele mai căutate 10 destinații pentru întâlniri internaționale, conform celei mai recente ediții a Raportului Statistic cu privire la Întâlnirile Internaționale care a fost publicat săptămâna trecută de Uniunea Asociațiilor Internaționale (UIA).

Raportul a ordonat într-un clasament 1.157 de orașe din întreaga lumea în funcție de numărul total de întâlniri internaționale care au avut loc în cursul anului. Clasat pe locul 14 în ediția din 2015, Dubai a urcat până pe locul 10 în 2016, înregistrând un număr total de 180 de întâlniri desfășurate de-a lungul anului, o creștere de 24% față de 2015.

Dubai este singurul oraș din Orientul Mijlociu și Africa prezent în primele 25 de poziții ale clasamentului, consolidându-și astfel statutul de destinație principală în regiune pentru întâlniri și conferințe internaționale.

Issam Kazim, CEO-ul Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketing, a afirmat: „Având în vedere acest clasament UIA, este clar că Dubai nu este doar liderul regional în domeniu, dar și o destinație importantă pe scena globală a evenimentelor business. Vom continua să ne îmbunătățim oferta pentru evenimente business și să încercăm să transformăm Dubai într-un hub global de cunoștințe.”

În numărul total de întâlniri evaluate sunt incluse atât cele care sunt organizate de instituții internaționale, cât și cele organizate de instituții sau filiale naționale cu un caracter internațional semnificativ. Poziția Dubaiului în clasament reafirmă faptul că orașul este o destinație principală pentru găzduirea evenimentelor business și reflectă creșterea extraordinară înregistrată în ultimii cinci ani. În 2012, Dubai ocupa locul 26 în top, înregistrând un număr total de 76 de întâlniri internaționale organizate în oraș. Oferta Dubai-ului pentru evenimente business a evoluat de atunci; infrastructura de clasă mondială a orașului și conectivitatea globală sunt alți factori care au contribuit la creșterea cu 138% a numărului de întâlniri internaționale găzduite din 2012 până în prezent.

Steen Jakobsen, director, Dubai Business Events, a declarat: „Fără îndoială, industria de evenimente business din Dubai a crescut în ultimul deceniu și suntem foarte mândri că orașul este considerat de UIA a fi una dintre cele mai căutate 10 destinații pentru întâlniri internaționale, concurând cu peste 1.100 de destinații din toată lumea pentru această poziție. Ne-am străduit foarte mult să ajungem aici și am fost sprijiniți puternic de partenerii publici și privați, printre care se numără Dubai World Trade Centre, hoteluri, Emirates Airlines, flydubai și alți furnizori din industria de întâlniri, și dorim să ne îmbunătățim în continuare oferta pentru a rămâne competitivi și pentru a urca Dubaiul în clasament în anii următori.”

Cel mai recent raport UIA vine în contextul anunțului recent al Dubaiului de a organiza Conferința Asociațiilor din Dubai, care va avea loc în perioada 11-12 decembrie 2017 la Dubai World Trade Centre. O premieră în regiune, conferința recunoaște rolul crucial pe care asociațiile îl joacă în dezvoltarea socio-economică a Dubaiului și în tranziția sa spre o economie bazată pe cunoștințe. Ghidată de tema „Construiește o comunitate“, Conferința Asociațiilor din Dubai va găzdui directori ai unor asociații regionale și internaționale, reprezentanți ai autorităților, profesori universitari și studenți, dar și alți profesioniști care doresc să dezvolte asociații.

Pe lângă această Conferință a Asociațiilor din Dubai, orașul va găzdui și alte evenimente business internaționale de anvergură, printre care se numără: Întâlnirea anuală a Academiei de afaceri internaționale, Conferința anuală a Fédération Internationale des Déménageurs Internationaux (FIDI), Congresul anual al ligii Asia-Pacific a asociațiilor de reumatologie și Congresul internațional al imunodeficiențelor primare.

Lasa un comentariu