Prima pagina Sanatate

Elevii care nu înțeleg aritmetica de bază ar putea suferi de o afecțiune nediagnosticată

Publicat de Grigore Bogdan
Potrivit unor noi cercetări, elevii care au dificultati in a intelege aritmetica de bază – adunări, scăderi sau tineri care continuă să-și folosească degetele pentru a număra, ar putea suferi de o afecțiune nediagnosticată. Boala se numește discalculie și afectează un copil din 20 în Irlanda de Nord.

Discalculia este o afecțiune care presupune înțelegerea cu dificultate a aritmeticii.

Cercetatorii au explicat care sunt simptomele acestei afecțiuni.

„Un copil se chinuie cu aritmetica de bază – adunări, scăderi – sau tineri care continuă să-și folosească degetele pentru a număra. Am descoperit într-un studiu relaționat că acești copii au dificultăți și în alte situații, cum ar fi să-și amintească să ajungă într-un loc, mai exact, să-și amintească ruta, sau pe unde să facă dreapta sau stânga”, explică Kinga Morsanyi, de la Universitatea de Psihologie din Queen.

Cercetătorii spun că deși multă lume a auzit de dislexie, o tulburare de citit, foarte puțini știu de discalculie, afecțiune care este mai rar întâlnită ca dislexia.

„Dacă un copil nu poate citi sau interpreta corect un text, părinții devin îngrijorați. Dacă un copil se chinuie să înțeleagă matematica, părinții spun: nici eu nu-s așa bun, așa că e normal în familia noastră. Dacă părinții ignoră însă această tulburare, pot apărea consecințe serioase mai târziu”, spune cercetătorarea irlandeză.

sursa foto: https://teotrandafir.com

Lasa un comentariu