Politică Prima pagina

Epilog în dosarul ANRP: Fostul șef al ANI Horia Georgescu și avocata Ingrid Mocanu au fost achitați definitiv

Publicat de Grigore Bogdan
Fostul șef al ANI Horia Georgescu și avocata Ingrid Mocanu au fost achitați definitiv în dosarul ANRP. Cei doi au fost condamnaţi la închisoare în primă instanţă şi au fost arestaţi preventiv. Georgescu a anuntat pe contul sau de facebook decizia ICCJ, informeaza Antena3.

”Am fost achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție! Decizia este definitivă!”, este mesajul transmis de Horia Georgescu, pe contul personal de Facebook.

„Vreau să mulţumesc judecătorilor care au avut curajul să îşi facă datoria, dincolo de presiuni. În România, ca judecător, a devenit periculos să îţi faci meseria în mod corect pentru că este oricând posibil să te trezeşti cu tot felul de invenţii. Aş vrea să mulţumesc celor din presă care mi-au dat şansa să îmi exprim şi eu un punct de vedere pentru că, să nu uităm, au fost perioade crunte când o parte a presei tăcea şi prezenta doar acuzaţiile pe care DNA le aducea unor oameni. Nu vreau să mă răzbun. Vrau să spun că toţi cei care au greşit ar trebui să răspundă şi că, într-un stat de drept, cei care încalcă legea trebuie să răspundă, iar cei nevinovaţi trebuie să fie declaraţi că atare de către instanțe”, a declarat Ingrid Mocanu la Antena 3.

În martie 2015, Horia Georgescu, președinte în funcție al ANI, a fost reţinut de procurorii DNA pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, fapte comise în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, prejudiciul în dosar ridicându-se la 75 milioane euro.

Lasa un comentariu