More

  Esti posesoarea unui par cret? Afla care este rutina de ingrijire potrivita pentru a fi usor de coafat! 

  Parul cret pare adesea un accesoriu foarte frumos, care va scoate in evidenta orice femeie, numai ca ingrijirea acestuia este una speciala pentru ca buclele sa fie bine definite si aspectul sau sa fie cel dorit. De aceea, multe posesoare ale unui astfel de par vor sustine ca ingrijirea parului cret este o corvoada. 

  Este bine totusi sa se creeze o rutina de ingrijire, care in timp va deveni obisnuinta si care va mentine parul sanatos si frumos. O astfel de rutina include toate etapele de ingrijire, de la spalarea parului, la uscarea, pieptanarea si coafarea acestuia. 

  Cum ar trebui efectuata fiecare etapa din rutina de ingrijire a parului cret? 

  Pentru inceput, posesoarele unui par cret trebuie sa aleaga produse special dedicate unei astfel de podoabe capilare, de preferat produse care sa nu contina substante precum sulfati, parabeni sau silicon. 

  Sampoanele cu sulfati au tendinta de a usca parul, astfel ca aspectul buclelor va avea de suferit. De aceea se recomanda folosirea unui sampon special pentru par cret, fara ingrediente care sa agreseze in vreun fel firul de par. 

  De asemenea, balsamul de par este foarte important, deoarece acesta este cel care ofera hidratarea necesara parului, mai ales daca sunt produse care nu contin substantele mai sus amintite. De preferat este sa se foloseasca atat un balsam cu clatire, cat si un balsam leave-in, care va mentine parul hidratat intre spalari. 

  In ceea ce priveste pieptanarea parului cret, acesta este un subiect sensibil, deoarece pieptanarea cand este uscat poate fi aproape imposibila, iar cand este ud poate duce la indreptarea buclelor si la ruperea firelor de par. Prin urmare, descurcarea ar trebui sa se faca cu degetele, atunci cand este ud si, de preferat, dupa ce a fost aplicat balsamul de par. 

  Pentru o coafare mai usoara, produsele de styling ar trebui aplicate pe parul ud, iar pentru definirea buclelor se recomanda folosirea unui tip special de spuma pentru par cret

  Cum caldura nu este prietenoasa cu parul cret, ar trebui ca acesta sa fie lasat sa se usuce natural, iar in cazul in care se doreste indreptarea lui, de exemplu, ar trebui folosite produse pentru protectie termica.

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare