Turism

Exotismul la doi pași (impresii de călătorie)

Merit Royal
Publicat de Eugen Roman

O destinație turistică, foarte puțin cunoscută, este Cipru de Nord, sau Cipru Turcesc. E o fâșie de pământ aflată la marginea Mării Mediterane, în care se îmbină pitorescul unor vechi orașe turcești, cum este Girne, cu opulența unor hoteluri de lux, all inclusive.

Veți avea ocazia să mergeți pe străduțe înguste, străjuite de prăvălii pline de mirodenii și produse specifice și restaurante cu șarm, unde veți găsi pește proaspăt sau tradiționala musaca. Puteți vizita vechea Cetate, foarte bine conservată de-a lungul secolelor, sau să vă plimbați prin portul vechi, unde vă stau la dispoziție diverse vase pentru croaziere mai lungi sau mai scurte.

Ieșind din orașul îmbibat de arome orientale, dupa cca. 10-15 km de mers cu taxiul (ieftin, vreo 10 Euro) vei ajunge la Complexul hotelier Merit, format din 3 hoteluri de 5 stele plus (Crystal, Royal și Premium), toate de cea mai înaltă clasă. Elementul comun, forte, pentru amatorii de jocuri de noroc, il reprezintă Cazinourile.

Aici, restaurantul VIP, din Merit Royal, este una dintre cele mai exclusiviste locații din lume, iar Executive Chef este un român extrem de talentat, Daniel Ghetu. Preparatele sale deosebit de rafinate și gustoase îl plasează în rândul celor mai buni bucătari, chiar la nivelul de top al Ghidului Michelin pentru restaurante.

Voi aminti doar câteva feluri, în fața cărora nimeni nu ar putea rezista: începând cu pâinițele cu gusturi și culori diferite, continuând cu fois gras cu dulceață, codul negru, homarul cu icre roșii, antricotul Black Angus și terminând cu deliciosul tiramisu cu fistic sau clătitele flambate, preparate cu Grand Marnier, chiar în fața ta.

Toate stropite cu cele mai fine vinuri și sampanii renumite, motiv pentru care VIP Restaurant Merit Royal Casino a primit „Premiul de excelență” -2016, al revistei Wine Spectator.

Pentru cei care apreciaza destinațiile „exotice”, aflate în apropiere (două ore de zbor, direct) acest „no man’s land”, care este Cipru Turcesc, poate fi o opțiune excelentă pentru această vară sau toamnă.

Lasa un comentariu