Opinii

EXPLOZIV. Consecințe legale pe care le suportă profesorul Dănăilă

Publicat de Anca D
Profesorul Leon Dănăilă are propriile convingeri care pornesc din educație și din informație de natură științifică desosebit de elevată.

În martie, într-un interviu acordat News.ro, a afirmat că este împotriva căsătoriilor între persoane de acelasi sex, argumentând că doar cuplurile heterosexuale pot da naștere copiilor, în vreme ce „un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziționeze pe alte căi”.
„Eu sunt pentru căsătoriile de sex opus, heterosexuale. Eu așa am învățat, eu sunt de la țară. Eu n-am pomenit la mine homosexuali. Eu aici am auzit. N-am pomenit așa ceva. Heterosexualii, ei dau naștere la copii, pot să facă copii. Un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziționeze pe alte căi. Să-i învețe să devină tot așa, sau femeile care sunt de același sex, care vor să se căsătorească între ele, sau doi bărbați”, a declarat atunci profesorul și medicul Leon Dănăilă.
Ca urmare, Colegiul Director al CNCD „a constatat că afirmația (n.r. domnului profesor Dănăilă] a fost făcută în public (…) și a vizat atingerea demnității; afirmațiile sunt de natură să creeze o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa petenților pe criteriul orientării sexuale”.
Colegiul Director al CNCD a hotărât aplicarea unei sancțiuni sub forma unei amenzi în cuantum de 2000 de lei și a recomandat senatorului Dănăilă „să evite pe viitor producerea unor fapte de discriminare”.

Lasa un comentariu